Bram van Egmond

Zevende nieuwe speler voor Rijnsburg

jorn van lunteren

Middenvelder Jorn van Lunteren (22) verruilt deze zomer zijn huidige club Jodan Boys voor Rijnsburgse Boys. De in Woerden woonachtige voetballer speelde in de jeugd van Sportlust ’46, Sparta Rotterdam, Alphense Boys en ADO Den Haag. Daarna voetbalde hij bij zondaghoofdklasser Argon, waar hij samen met RBB-aanwinst Masies Artien de landelijke amateurbeker won. Inmiddels is hij aan zijn derde seizoen bij hoofdklasser Jodan Boys in Gouda bezig.
Boven verwachting
Bij Jodan Boys is Jorn van Lunteren op dit moment schaduwspits. Hij omschrijft zichzelf als een hardwerkende, technisch vaardige rechter- of linkermiddenvelder die graag meters maakt. Jorn: “Gemiddeld scoor ik zes goals per seizoen. Nu sta ik al op zes doelpunten terwijl we nog tien competitiewedstrijden te gaan hebben. Hopelijk worden het er meer. Het gaat boven verwachting. De doelstelling was om weg te blijven van de onderste vier, maar we staan momenteel vijfde in de hoofdklasse.”
Overstap naar Rijnsburg
Al vorig jaar had Jorn van Lunteren contact met Rijnsburg over een eventuele overgang. “Maar toen koos ik ervoor om te blijven vanwege mijn eigen ontwikkeling. Nu zet ik de stap wel. Het was snel rond. De nieuwe trainer heeft me bekeken tijdens Jodan Boys-Katwijk, een bekerwedstrijd die we wonnen door penalty’s na een 2-2 eindstand. De trainer was gecharmeerd van me. Na een gesprek met Ed Bos en de trainer was het binnen een week rond.”
Plafond
Er was nog een topklasser die belangstelling had voor Jorn, maar hij koos voor Rijnsburgse Boys. Waarom? “Rijnsburg is een grote naam in het amateurvoetbal; een mooie club die ik in hetzelfde rijtje zet als bijvoorbeeld IJsselmeervogels. Het gevoel was vorig jaar al goed. Ik heb nog steeds de ambitie om betaald voetbal te spelen, maar eerst maar eens presteren bij Rijnsburg en kijken waar mijn plafond ligt. Ik heb er zin in. Als ik op zaterdag gespeeld heb, kijk ik meteen wat Rijnsburgse Boys heeft gedaan.”

Selectie seizoen 2016-2017

Spelers die blijven
Richard van Nieuwkoop, Jeroen Hessing, Bart Freke, Joël Tillema, Roderick Gielisse, Dirk-Jan van den Oever, Niek Ossevoort, Cas Knoester, Resham Sardar en Marvin Wijks
Nieuw
Wesley de Ruiter (Sportlust ’46), Hidde Prijs (Koninklijke HFC), Masies Artien (SC Genemuiden), Donny Verdam (Koninklijke HFC), Jorn van Lunteren (Jodan Boys), Jeffrey Jongeneelen (Katwijk), Rachid El Yaakoubi (Koninklijke HFC) en Pieter Mulders (trainer, Koninklijke HFC)