karly

Zet je licht aan en blijf eraf!

Het is alweer vroeg donker. En dus is fietsverlichting heel belangrijk. Voetballende kinderen komen ook op de fiets en na trainingen gaan ze uiteraard weer naar huis. Wat we daarbij heel veel zien, is dat ze hun verlichting niet aan zetten. Levensgevaarlijk is dat!

Daarom willen we op deze manier aandacht vragen voor de verlichting op de fietsen; zorg dat dit goed is en zet de lampjes altijd aan! Neem alleen al het stuk langs de sporthal en het parkeerterrein; in de auto is het niet te zien als de fietsverlichting uit staat en daar moeten we voor waken!
Dan is het helaas ook zo, dat er ‘onverlaten’ zijn, die het schijnbaar leuk vinden, om de lampjes van de fietsen af te halen. Terwijl de kinderen aan het trainen zijn, worden ze dus van de fietsen verwijderd. Van de week gebruikten we in een bericht al de term kanslozen en die moeten we nu toch echt weer van stal halen. Hoe haal je het in je hoofd om van kinderen van 10, 11 of 12 jaar de verlichting van hun fietsen te pikken! Dan ben je toch niet goed bij je hoofd?!
En die kinderen moeten dus onverlicht naar huis fietsen, wat dus te gevaarlijk is!
Daarom tot slot nogmaals de oproep: Zet je licht aan en blijf er vooral vanaf als het niet jouw fiets is!