secretariaat

Zeer succesvolle editie de Hunt

Rijnsburg, 4 juli 2024 – Het jongerenwerk van het Welzijnskwartier organiseerde een Hunt, waarbij jongeren van de Rijnsburgse Boys, in de leeftijd van 10-15 jaar, werden uitgedaagd om hun snelheid en slimheid te testen door uit de handen van politie en handhaving te blijven. Hierbij gingen ruim 50 jongeren in twee rondes de strijd aan, wat zorgde voor een avontuurlijke en energieke avond met de politie en handhaving. Alles draaide deze avond om 100% plezier, 100% respect en 100% verbinding. Naast het uit handen blijven van de politie en handhaving kreeg de jeugd ook nog een opdracht mee om een selfie te maken met de politie of handhaving. Zo konden er ook punten verdiend worden. Het bankje in de Hoftuin was de plek waar de jeugd zich 1x tijdens de Hunt moesten melden en dan ook even “vrij” waren om op gejaagd te worden.

Ontsnappen was bijna niet mogelijk; de laatste jongere werd in de laatste 2 minuten nog gepakt. Vanuit de politie en handhaving werd er op de jongeren “gejaagd” middels fiets, motor en auto.

Conclusie: Politie en handhaving hebben gewonnen. Al met al een hele toffe avond waarbij op een leuke manier kennis is gemaakt met de politie (jeugd- en wijkagenten) en handhaving, en voor sommigen ook nog met het jongerenwerk!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Welzijnskwartier via nadinedekoning@welzijnskwartier.nl.