outhands

ZAVR, een sportieve zomer bij Rijnsburgse Boys

Van 7 juni tot en met 8 juli zijn de kunstgrasvelden van sportpark Middelmors het toneel van de tweede editie van het ZAVR-toernooi (Zomer Avond Voetbal Rijnsburgse Boys). Een gezellig toernooi waar bedrijven- en vriendenteams kunnen strijden om één van de twee ZAVR-kampioenschalen.

 Het idee om tijdens de zomer een toernooi te houden ontstond vorig jaar na de aanleg van de twee kunstgrasvelden. Onder leiding van Arie Durieux , Chris Hoogewoning, Huig den Hollander en een groep vrijwilligers werd er een gezellig zomertoernooi georganiseerd dat deed denken aan het vroegere zomeravond voetbal in Valkenburg. Daar waren het vooral bedrijventeams die tegen elkaar streden. Arie Durieux weet daar persoonlijk niet veel van “Het idee om de link te leggen met het ZAVV ontstond al snel bij een aantal mensen maar dat ik moet eerlijk zeggen dat het voor mijn tijd is, ik heb dat zelf niet meegemaakt”.

De eerste editie van het ZAVR-toernooi was een groot succes en het kon dan ook niet anders dat het toernooi een vervolg zou krijgen. “Er is gekozen voor een groter toernooi met een andere opzet” legt Arie uit, “omdat er verleden jaar behoorlijk wat niveauverschil bleek te zijn tussen bepaalde teams, hebben we nu het onderscheid gemaakt tussen recreatieve en prestatieve teams. Er lopen dus eigenlijk twee toernooien tegelijk, één voor teams die voor de lol spelen en één voor teams die voor winst gaan”.

Dat het toernooi serieus wordt aangepakt blijkt uit het reglement dat de organisatoren voor deze tweede editie in het leven hebben geroepen. Arie is er helder in; “Het moet netjes blijven en dan heb je duidelijke regels nodig zoals bij het ‘gewone’ voetbal. Er wordt dan ook gespeeld volgens de reglementen van de KNVB met een aantal toevoegingen. Om dit in goede banen te leiden gaan we in het prestatieve toernooi gebruik maken van bondsscheidsrechters.”

Er zal gespeeld worden met twee poules per toernooi met daarin 4 teams. In totaal strijden er dus 16 teams die doormiddel van poulewedstrijden en kruisfinales in de finale op 8 juli moeten belanden. Die finaledag wordt overigens aangekleed met een gezellige barbecue. Zo wordt het dus een sportieve en vooral gezellige zomer bij Rijnsburgse Boys voor iedereen, want ook als u zelf niet voetbalt, is het goed toeven op het sportpark. Vorig jaar bleken de picknicktafels, tussen het nieuwe complex en de kantine, zich uitstekend te lenen voor een gezellige ‘derde helft’ in het zomerzonnetje.