outhands

Zaterdagclubs Hoofdklasse A tegen invoering Topklasse

Op de afdelingsvergadering van de zaterdagclubs uit de Hoofdklasse A, welke woensdagavond jl. bij Excelsior Maassluis werd gehouden, hebben de clubs zich uitgesproken tegen de voorgenomen plannen van de KNVB tot invoering van een zogenaamde Topklasse, waarin verder nog vele “open einden” zitten.

Niet alleen willen de clubs om organisatorische redenen vasthouden aan het huidige aanvangstijdstip, maar tevens hikken de clubs aan tegen de investeringen welke gepaard gaan met de verplichte lichtinstallatie op TV-sterkte. Als mogelijke avondwedstrijden in september of in april/mei worden gespeeld is deze investering overbodig. Bovendien hebben  de clubs moeite met de onduidelijkheden met betrekking tot de voorgenomen promotie-degradatieregeling vanuit het betaald voetbal en de verwachte dreiging van (verplichte) verdergaande professionalisering door de KNVB in de toekomst, welke een nog grotere druk op het vrijwilligerscorps van de verenigingen zal leggen.

De clubs uit de zaterdaghoofdklasse A roept de KNVB en haar vertegenwoordigers op om de in het rapport genoemde optie 0B nadrukkelijk tot keuzemogelijkheid te verheffen. In keuze 0B wordt de competitie voor alle clubs onder de hoofdklasse uitgebreid van 12 naar 14 clubs. Op deze manier wordt voorkomen dat de clubs uitkomend in lagere klassen beslissen over de grote gevolgen welke een Topklasse voor de clubs in de Hoofdklasse tot gevolg zal hebben.