outhands

Zakelijke bekerwinst voor Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys mocht sportief gezien dan wel een zakelijke overwinning boeken, OHVV deed financieel gezien goede zaken. De derdeklasser was behoorlijk in zijn nopjes met de komst van de Topklasser uit Rijnsburg op het sportcomplex. De bewoners van het eiland Voorne-Putten bleken in grote getale de weg naar het voetbalveld te maken. Met ruim 400 toeschouwers lag het aantal bezoekers ver boven het gebruikelijke aantal van rond de 100. Normaliter wordt er geen entreegeld gevraagd maar bij de komst van een schitterende club (volgens het programmablaadje) is het verkopen van toegangskaartjes een slimme zet. Net als de verkoop van warme versnaperingen zoals broodjes worst en erwtensoep op een zonnige, maar ook betrekkelijk koude winterdag. Met twee aangerukte partytenten werd de doorstroming voor een vlotte verkoop ook gegarandeerd. En met de verkoop van de (voor Rijnsburgse supporters bekende) Pool kaartjes met rust- en eindstanden konden ook heel wat bezoekers hun geld uitgeven en een gokje wagen. Alles leek dan wel goed geregeld tot de speaker zich wegens ziekte moest afmelden. Hans Oudwater was de beroerdste niet en nam deze taak ‘gewoon’ van zijn collega over!


Bennie van Noord in actie (foto Hans Heemskerk)

Niet geheel verrassend voor een wedstrijd tussen een Topklasser en een derdeklasser nam Rijnsburgse Boys direct het initiatief. De eerste vijf minuten waren nog maar net verstreken of er waren al drie Rijnsburgse doelpogingen (voor Raymond Kolder, Jeffrey Winter en Martijn Gootjes) maar allemaal krachteloos. De eerste grote kans was echter voor OHVV. De opvallend sterk spelende Ryan de Melker stuurde Patrick van Dorp met een diepe bal weg en kon meters maken richting het Rijnsburgse doel. Tim Orlowski reageerde alert door gestrekt het schot, dat volgde, tot corner te tikken. Het leek alsof de Rijnsburgers hier toch wel van schrokken en kwamen binnen drie minuten met de openingstreffer. Uit een vrije trap bereikte Kevin Winter zijn broer Jeffrey die met een achterwaartse kopbal de bal achter doelman Freek Deichmann schampte: 0-1. Het betekende ook een ongelukkige eerste actie van de net ingevallen reservekeeper. Hij verving de aan zijn schouder geblesseerd geraakte Richie van Ooijen na een ongelukkig duel met Ronald Breinburg. Het leed voor de keeper werd echter nog groter. De daaropvolgende twee Rijnsburgse acties werden immers ook doeltreffend afgerond. Eerst was het Bart Freke die in de zestien Martijn Gootjes wist aan te spelen en via de paal de bal binnenschoot: 0-2. Vervolgens was het Jeffrey Winter die als assist fungeerde en de bal terug lag op de ‘bijna topscoorder aller tijden’ die binnen twee minuten ook zijn tweede treffer scoorde: 0-3. Vervolgens gebeurde tot het rustsignaal vrijwel niets. In blessuretijd was er zowaar de eerste Rijnsburgse corner en belandde een voorzet van Damiano Schet op de lat.


Gootjes kopt een goal binnen (foto Hans Heemskerk)

Hoewel Rijnsburgse Boys in het begin van de tweede helft een aantal corners kreeg was er weinig gevaar. Dit ontstond wel toen Jeffrey Winter heel alert een te zachte terugspeelbal op Freek Deichmann onderschepte. De afwerking was echter te slordig, of beter gezegd: goed ingrijpen van de keeper voorkwam een vierde treffer. OHVV zorgde ervoor dat Rijnsburgse Boys weinig ruimte kreeg om te voetballen. De Rijnsburgers leken het wel te geloven en konden weinig druk zetten. Zodra de mogelijkheden zich voordeden kwam OHVV er voetballend uit. Een geblokt schot en een kopbal naast waren de voorboden van zowaar een offensief van OHVV. Na een een-tweetje tussen Brian van Dam en Ryan de Melker kon de laatste uithalen. Tim Orlowski moest opnieuw een corner weggeven. Niet veel later ging een schot van Peter Wolters over. Het is dat Robin de Ridder, met 18 doelpunten de topscoorder van alle afdelingen in West II, geblesseerd en ziek was anders had hij zich zeker gemeld om een treffer te scoren. Tien minuten voor het einde gebeurde dat wel, maar wel aan de andere kant van het speelveld. Peter Freke haalde uit en zijn voorzet kon door invaller Jaap Molenaar bij de tweede paal het doel in gegleden worden: 0-4. 


Heerlijk om Leitoe weer in actie te zien (foto Hans Heemskerk)

De Rijnsburgse spits had er zin in want vier minuten later eindigde zijn solo net voor de doellijn. Jeffrey Winter was daar inmiddels ook en verzorgde het laatste tikkie: 0-5. Vervolgens werd een inzet van Jaap Molenaar van de doelijn gekopt. Het slotakkoord was voor OHVV. Patrick van Dorp bereikte met zijn pass invaller Thomas Biesheuvel die optimaal profiteerde van de hem geboden ruimte. Met een fraaie uithaal maakte hij niet alleen de verdiende eretreffer maar ook de mooiste goal van de middag: 1-5. Het publiek bedankte haar spelers voor het geboden spel. De Topklasser uit Rijnsburg had dan wel niet het voetbal laten zien waartoe het in staat is, een afstraffing op het eigen spotpark was voorkomen. Beide clubs kunnen vanaf volgend weekend weer vol gaan voor het kampioensschap in de eigen afdeling…


De laatste goal komt op naam van Jeffrey Winter (foto Hans Heemskerk)

OHVV – Rijnsburgse Boys: 1-5 (0-3)
22: Jeffrey Winter: 0-1
28: Martijn Gootjes: 0-2
29: Martijn Gootjes: 0-3
82: Jaap Molenaar: 0-4
86: Jeffrey Winter: 0-5
89: Thomas Biesheuvel: 1-5

Scheidsrechter: Takacs
Toeschouwers: 400

Opstelling OHVV: Van Ooijen (13: Deichmann), Visser, Den Hartog, Tange, Peters, Van Dorp, De Melker, Milojevic, Keijzerwaard (69: Biesheuvel), Van Dam en Wolters (83: Vermeer)
Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Breinburg, Van Noord, Bart Freke (46: Peter Freke), Van Beuningen, Kolder, Kevin Winter, Leitoe (46: Sardar), Gootjes (69: Molenaar), Jeffrey Winter en Schet.