outhands

WK-sterren op de Middelmors

 Na afloop één week vakantie – met de boodschap stuurde Martin Jol zijn manschappen naar het WK, wenste hen veel succes en hoopte heimelijk misschien ook wel op een vroegtijdige uitschakeling van Ajaxieden die in Zuid Afrika acte de presence zouden geven.

Maar liefst 9 spelers van de Amsterdammers namen deel aan het Wereldkampioenschap voetbal. Of eigenlijk 8 want sinds 1 juli jl. staat Marko Pantelic niet meer bij Ajax onder contract. Speler en club konden het niet over de lengte van een nieuw contract eens worden. Ook de overige spelers die de Arena als thuisbasis hebben kwamen allemaal op het WK in actie.

Een aantal van hen heeft ondertussen vakantie kunnen nemen. Zoals Eyong Enoh die in de tweede wedstrijd van de groepsfase met Kameroen in actie kwam tegen Denemarken. Ook tegen Nederland was hij één helft van de partij voordat de thuisreis weer kon worden aanvaard. In dezelfde groep was Dennis Rommedahl nadrukkelijk aanwezig voor Denemarken. Hij speelde alle (3) wedstrijden volledig en maakte in de match tegen Kameroen (2-1 winst) het verschil met 1 doelpunt en een assist. De titel “man of the match” viel hem helaas niet ten deel. Geen trommeltje voor Rommedahl dus maar wellicht gooit Wesley Sneijder binnenkort nog een exemplaar in de aanbieding. Christian Eriksen geldt als aanstormend 18-jarig talent binnen Ajax en de Deense nationale ploeg. Hij mocht ervaring opdoen tegen Nederland en Japan. In totaal speelde hij 44 minuten zonder noemenswaardige wapenfeiten.

Dat kan niet gezegd worden van de twee Amsterdamse Uruguayanen. Nicolas Lodeiro baarde opzien door in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk 16 minuten te spelen. Toen mocht hij na een twee gele kaart weer terug naar de kleedkamer. Na een invalbeurt in de wedstrijd tegen Zuid-Korea kwam hij tegen Ghana halverwege de wedstrijd in het veld. Een gebroken middenvoetsbeentje zorgt er voor dat het toernooi ondertussen definitief voorbij is. Dat Louis Suarez een handige speler is zal inmiddels genoegzaam bekend zijn. Het fragment voorafgaand aan zijn rode kaart is één van de meest vertoonde beelden van de afgelopen week. Daarbij werd onderbelicht dat in de spelscène vlak daarvoor Suarez een ingeschoten bal eerst nog met z’n knie van de lijn had gehaald. Tel daarbij op de drie doelpunten en een assist die hij daarnaast in 5 wedstrijden produceerde en trek de conclusie dat  deze speler belangrijk is voor zijn land en zijn werkgever.

Het zal duidelijk zijn dat een nadere toelichting op de prestaties van Gregory van der Wiel, Maarten Stekelenburg en Demy de Zeeuw gelijk is aan water naar de zee dragen. Temeer dat de Nederlandse missie nog niet voltooid is. Voor Van der Wiel geldt verder dat met name Bayern München interesse heeft voor de rechtervleugelverdediger. Dus wie weet zal ook Louis van Gaal de weg van Noordwijk naar Rijnsburg weten te vinden op 20 juli a.s.

Een nadere voorbeschouwing op de (oefen)wedstrijd Rijnsburgse Boys–Ajax volgt volgende week.

Voor informatie over de kaartverkoop, kunt u hier klikken….