outhands

Winst in laatste oefenwedstrijd Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys trad aan met Joost Kuhlmann als centrumspits, waardoor Martijn Gootjes op de bank plaatsnam. Een andere wijziging ten opzichte van voorgaande oefenwedstrijden was dat Djuric Ascension als aanvallende middenvelder was opgesteld. Het vorig jaar uit de hoofdklasse gedegradeerde Voorschoten bood in voetballend opzicht goed partij, vooral in de eerste helft. Het duurde dan ook een half uur voordat Rijnsburgse Boys de eerste goede kans kreeg. Uit de draai slaagde Frank Aboikoni er niet in om de doelman van Voorschoten te passeren. Negen minuten later was het wel raak. Kuhlmann passeerde aan de rechterkant van het veld zijn man, haalde de achterlijn, trok voor en Kolder stond klaar om de bal hard en laag in de verre hoek te schieten: 0-1.

Het tempo in de eerste helft lag behoorlijk hoog en gaandeweg de eerste helft nam Rijnsburgse Boys het heft in handen. De opbouw van Voorschoten werd in een vroegtijdig stadium verstoord, met snel balbezit als resultaat. In de opbouw bij Rijnsburgse Boys was het Dennis Groot die als centrumverdediger vaak doorschoof naar het middenveld en veel in balbezit was. Vlak voor rust kreeg Zinhagel de mogelijkheid op 2-0, maar hij kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Aboikoni binnen te werken.

In de tweede helft is de eerste kans voor Voorschoten, maar een mooie combinatie wordt niet afgerond door de spits, die de bal voor het inlopen had. Nadat Rijnsburgse Boys intussen zeven wissels heeft toegepast, is de volgende grote kans opnieuw voor Voorschoten. De linksbuiten kan zomaar weglopen uit de rug van Joes Blakborn, maar stuit op doelman Tim Orlowski, die Arjan van Heusden heeft vervangen. Bij Rijnsburgse Boys is Ascension inmiddels uitgeweken naar de linkerflank en speelt Tesso de Munck achter spits Gootjes. Nadat een schot van Danny van der Vijver op de doellijn is gekeerd, maakt de van Ter Leede overgekomen aanvaller de 2-0. De doelman van Voorschoten verwerkt een voorzet van de mee opgekomen Blakborn totaal verkeerd, waardoor Gootjes de bal van dichtbij simpel kan intikken.

Voorschoten, dat ook veel wisselt, komt in het stuk nog maar nauwelijks voor, maar scoort toch de 2-1. Tot tweemaal toe leidt Blakborn balverlies, waardoor zijn tegenstander de bal kan afleggen op Hugo Borsboom, die fraai afwerkt. Het slotakkoord is echter voor Rijnsburgse Boys. Ascension, van wie de nodige dreiging uitging, legt breed op De Munck, die even aarzelt, maar dan toch knap het doel weet te vinden: 3-1.

Rijnsburgse Boys – Voorschoten ’97: 3-1 (1-0).

39. Kuhlmann 1-0, 77. Gootjes 2-0, 80. Hugo Borsboom 2-1, 83. De Munck 3-1.

Opstelling Rijnsburgse Boys:

Van Heusden (63. Orlowski); Blakborn, Groot (63. Bart Freke), Van der Lugt, Simons (63. Eekhof); Peter Freke (46. Stuy), Ascension, Kolder (63. Van der Vijver); Zinhagel, Kuhlmann (46. Gootjes), Aboikoni (63. De Munck)