Henk Hogewoning

Wilco van Egmond voorgedragen als penningmeester Rijnsburgse Boys

De 55-jarige Wilco van Egmond uit Rijnsburg is door het bestuur voorgedragen als penningmeester, in plaats van Remco van den Bosch, die half januari zijn bestuurstaken neerlegde. Op de buitengewone ledenvergadering van 1 maart wordt de kandidatuur van het beoogde bestuurslid voorgelegd aan de leden.

Wilco van Egmond is al 45 jaar spelend lid van Rijnsburgse Boys. Hij doorliep alle jeugdelftallen en voetbalde na zijn juniorentijd in hogere seniorenteams. Tegenwoordig speelt hij op vrijdagavond zijn wedstrijden in het 45+-team van de geel-zwarten. Ook Wilco’s zoon Cyrus voetbalt bij Rijnsburgse Boys, hij in het Onder 23-2-team.

Supporter
Behalve voetballer is Wilco van Egmond ook supporter van de Boys. Bij thuiswedstrijden van het eerste elftal staat hij met een groep vrienden achter het doel en bij niet al te verre uitwedstrijden is hij ook van de partij. “En dat blijf ik doen, ook als ik penningmeester word op 1 maart”, kondigt Wilco alvast aan.

“Links en rechts heb ik de afgelopen jaren ook wel wat andere dingen gedaan voor Rijnsburgse Boys”, vervolgt Wilco van Egmond. Zo was hij penningmeester van de stichting Sporthal Middelmors, lid van de kascommissie en leider van een jeugdteam. “En ik heb wel eens wat klusjes gedaan in de kantine, maar dat is al heel lang geleden.”

Penningmeester
“Ik ben gek van voetbal en Rijnsburgse Boys is echt mijn club”, antwoordt Wilco op de vraag waarom hij ja gezegd heeft op het verzoek van de club om penningmeester te worden. “Ik heb een geel-zwart hart en de club moet door. Ik doe wat het beste is voor de club, vandaar dat ik na wat bedenktijd ja heb gezegd tegen het verzoek van Peter van Tilburg van de door het bestuur aangestelde adviescommissie. We moeten vooruitkijken na alles wat er is gebeurd op bestuurlijk vlak.”

Cijfers
Wilco van Egmond is registeraccountant en werkzaam bij Confianza Accountants in Katwijk aan de Rijn, tevens sponsor van de club. Hij houdt zich bezig met vooral de interne zaken binnen het accountantskantoor, variërend van kwaliteitsverbetering en automatisering tot het personeelsbeleid. “Ik ben van de cijfers en weet dus hoe het werkt met jaarrekeningen en andere financiële zaken. Wat mooi is, is dat ik alle medewerking krijg van Confianza om als het nodig is tussendoor wat klusjes voor Rijnsburgse Boys  te doen. Dus niets staat me in de weg om te beginnen aan deze nieuwe uitdaging.”