IJsbrand van Tilburg

Westlandia – Rijnsburgse Boys 1-5 (0-3) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys piekt op het juiste moment

Het is een kwaliteit waar iedere topsporter naar streeft: pieken op het juiste moment. Na een enerverend duel op Sportpark De Hoge Bomen bleek dat de spelers van Rijnsburgse Boys zich als ware topsporters hadden gepresenteerd. In de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe werd Westlandia, de trotse en sterke nummer twee uit de zondag derde divisie, met ruime cijfers vernederd: 1-5. De wrange nasmaak na de 1-2 nederlaag, drie dagen eerder op Middelmors, werd op een bewonderingswaardige en strijdlustige wijze volledig weggespoeld. Niemand van het elftal verzaakte zodat het een overwinning van het  collectief werd. Niet Westlandia, maar Rijnsburgse Boys mag zich dus gaan opmaken voor het beslissende tweeluik met Spakenburg. Een toetje om je vingers bij af te likken!      

Foto: Hans Heemskerk


Verrassen
Twee ploegen die elkaar drie dagen eerder al hadden bestreden. Zouden die elkaar nog kunnen verrassen? Nou en of! Was het op Middelmors nog afwachten, op het eigen sportpark trok Westlandia direct ten strijde. Er was net een minuut gespeeld en Adnan Bajic loste een venijnig schot welke door Richard van Nieuwkoop over werd getikt. Een dubbele corner leverde geen gevaar op, maar dat kon drie minuten later van het schot van Ivailo Staa niet gezegd worden. Richard van Nieuwkoop had namelijk het nakijken, maar de paal voorkwam een vroege tegentreffer. Tussen al dit Naaldwijks gevaar in had Joël Tillema zich ook niet onbetuigd gelaten maar zijn intikkertje vrij voor doel ging naast.

Foto: Hans Heemskerk


Invasie
Na de wervelende eerste vijf minuten was echter over met Westlandia. De ploeg van Edwin Grünholz wist geen raad met de tactiek van zijn collega Pieter Mulders. Met Giovialli Serbony en Jeffrey Jongeneelen als spitsenduo en een ruit op het middenveld, met Joël Tillema op 10, was de ploeg uit Naaldwijk volledig verrast. De centrale verdedigers hadden hun handen vol aan de bewegelijke Rijnsburgse spitsen en de beide backs wisten niet hoe ze de hen geboden ruimte moesten benutten om op te bouwen. Een ware invasie van Rijnsburgse aanvallen luidden het uiteindelijke verval van de tegenstander in. Na tien minuten wist Jeffrey Jongeneelen de mee opgekomen Roderick Gielisse vrij voor Edgar Leerdam te zetten. De doelman van Westlandia keerde de inzet van de linksback van Rijnsburgse Boys, net als de rebound welke door Jeffrey Jongeneelen zelf voor zijn rekening werd genomen. Dat Roderick Gielisse als linksback mocht spelen had alles te maken met de één linie naar voren geschoven Jordy Strooker. De vrijgevallen rechtsbackpositie werd op zijn beurt weer meer dan verdienstelijk bemand door Dirk Jan van den Oever.            

Foto: Hans Heemskerk


Rendement
In dezelfde minuut dat Roderick Gielisse en Jeffrey Jongeneelen verzuimd hadden de Rijnsburgse score te openen, deed Giovialli Serbony hetzelfde. Na een snel genomen vrije trap van Jeffrey Jongeneelen kwam de bal, via Joël Tillema, voor zijn voeten maar Giovialli Serbony schoot op de paal. Niet veel later werd Giovialli Serbony ten onrechte afgefloten voor buitenspel. Zou het dan zo’n wedstrijd worden waarin het niet mee zou zitten? Nou, echt niet want de drie volgende aanvallen werden allen verzilverd. Wat een rendement! Na een kwartier spelen mocht Wesley Goeman vanaf links een vrije trap nemen. Terwijl alle Naaldwijkers toekeken, leek Joël Tillema de bal op te pikken en de openingstreffer binnen te schampen, maar het bleek toch een treffer van de aanvoerder van Rijnsburgse Boys te zijn: 0-1. Drie minuten later mocht Joël Tillema dan wel zijn treffer scoren na een fraaie rush van Jordy Strooker langs de zij- en achterlijn die met een voorzet op maat werd afgerond: 0-2. Alsof dit nog niet genoeg was, twee minuten later kon een volgende aanval, nu vanaf rechts, doeltreffend worden afgerond. Donny Verdam, na vijf weken weer een basisplaats vanwege een hamstringblessure van Jorn van Lunteren, fungeerde als assist en Giovialli Serbony was de koele afmaker: 0-3. ‘Wat gebeurt hier?!’ aldus een gelukkige geelzwarte supporter.            

Foto: Hans Heemskerk


Scheenbeenblessure
Een beduusd Westlandia moest nu toch wat terug gaan doen. En dat leek nog bijna te lukken ook. Patrick Batist schoot, na een paniekmoment in de Rijnsburgse zestien, over en Anwar Beeldstroo trof met zijn kopbal de lat. Het was wel duidelijk: even een tempoversnelling en de druk op de Rijnsbursge verdediging nam behoorlijk toe. Natuurlijk leverde de jacht op een Naaldwijkse treffer voor Rijnsburgse Boys meer ruimte op. Donny Verdam, petje af voor zijn spel na zoveel weken op de bank te hebben gezeten, wist bijna Giovialli Serbony te bereiken, ware het niet dat een Naaldwijkse voet de voorbereidingen van een vierde Rijnsburgse treffer dwarsboomde. Een treurig moment was er in minuut 37 voor Jordy Strooker. Een tackle van Jessie van de Burg leverde hem een behoorlijke scheenbeenblessure op. Spelend vanaf de eerste competitiewedstrijd stopt de teller voor hem voorlopig bij 3.187 minuten achtereen als basisspeler.                    

Foto: Hans Heemskerk


Reclamebord
Het eerste gevaarlijke wapenfeit in de tweede helft kwam op naam van Marcel de Bruin. Twee minuten na zijn invalbeurt kopte de invaller van Weslandia de bal boven op het doelnet. Niet veel later kreeg Jeffrey Jongeneelen de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Zijn vlammend schot werd echter tot corner getikt. Toch zou de vierde Rijnsburgse treffer niet lang op zich laten wachten. Nog voor de wedstrijd een uur oud was draaide Giovialli Serbony van zijn tegenstander weg en prikte hij de voorzet van Roderick Gielisse in het Naaldwijkse doel: 0-4. Euforisch dat hij was deelde hij zijn vreugde met de enthousiaste supporters van de HKR die vervolgens met zijn allen, met reclameborden en al, op de grond vielen. De angst dat Giovialli Serbony geblesseerd moest op staan bleek gelukkig niet waar te zijn. Tien minuten later deed Westlandia eindelijk iets terug. Uit een corner wist Marcel de Bruijn de 1-4 binnen te schieten. Het gaf de zondag derde divisionist geen vleugels. Integendeel zelfs. De grootse mogelijkheden op een treffer waren toch echt weer voor Rijnsburgse Boys. Jeffrey Jongeneelen schoot echter voorlangs, Joël Tillema zag zijn uithaal in de handen van Edgar Leerdam belanden en na een oogstrelende combinatie over diverse schijven schoot Roderick Gielisse naast.

Foto: Hans Heemskerk


Opstootje
Tien minuten voor tijd viel dan toch de vijfde Rijnsburgse treffer. Max Hudepohl veroverde de bal op het middenveld waarna Jeffrey Jongeneelen met een boogballetje niet alleen Joël Tillema, maar ook zichzelf op de arme keeper liet afstevenen. Natuurlijk kon Edgar Leerdam het duel met deze talentvolle spelers niet winnen. De vraag was alleen: wie haalt de trekker over. Dat werd uiteindelijk Joël Tillema: 1-5. Rijnsburgse Boys moest met een verschil van twee doelpunten winnen, maar deed dat dus met maar liefst vier doelpunten. Een waar kampioensfeestje werd met enthousiaste supporters op de middenstip gevierd. De domper kwam er echter ook. In de tweede helft was onsportief gedrag van Marcel de Bruijn de oorzaak geweest van een opstootje. Na een terugspeelbal op Richard van Nieuwkoop, nadat de scheidsrechter het spel had neergelegd vanwege een overtreding, pikte de ex-speler van Excelsior Maassluis en Scheveningen de bal doodleuk op en wilde gaan scoren. Dit tot ergernis van alles en iedereen. Niet alleen hij, maar ook Joël Tillema – en niet Jeffrey Jongeneelen die hem eigenlijk behoorde te krijgen – werden beboet met een gele kaart. Omdat dit voor Joël Tillema zijn tweede geel kaart in de nacompetitie betekende, zal hij komende dinsdagavond niet mogen spelen in het eerste duel tegen Spakenburg. Een regel waar vrijwel niemand van op de hoogte was. Maar had Rijnsburgse Boys in Naaldwijk niet bewezen op het juiste moment te kunnen pieken? Om de uiteindelijke prijs – toetreding tot de tweede divisie – te kunnen verzilveren is het nog twee keer alles uit de kast halen. Dat dit mogelijk is, dat was de prettige constatering na het bezoek aan De Hoge Bomen in Naaldwijk!                    

Foto: Hans Heemskerk


Westlandia – Rijnsburgse Boys: 1-5 (0-3)
16: Wesley Goeman: 0-1
19: Joël Tillema: 0-2
21: Giovialli Serbony: 0-3
58: Giovialli Serbony: 0-4
68: Marcel de Bruijn 1-4
80: Joël Tillema: 1-5
Scheidsrechter: D. Serik
Toeschouwers: 1.500
Gele kaarten Westlandia: Ivailo Staal, Ferry de Jong, Marcel de Bruijn en Anwar Beeldstroo  
Gele kaarten Rijnsburgse Boys:
Wesley Goeman en Joël Tillema                                                                                           
Opstelling Westlandia: Edgar Leerdam, Jessie van de Burg, Nick van Vliet (28: Mitchel Jacobs), Marko van der Knaap (58: Brandon Tichem), Ferry de Jong (50: Marcel de Bruijn), Ivailo Staal, Adnan Bajic, Jeroen Spruijt, Rémon van Bochoven, Patrick Batist en Anwar Beeldstroo
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Dirk Jan van den Oever, Masies Artien, Hidde Prijs, Roderick Gielisse, Donny Verdam, Wesley Goeman, Jordy Strooker (38: Max Hudepohl), Joël Tillema (84: Martijn Tjon-A-Njoek), Jeffrey Jongeneelen (87: Marvin Wijks) en Giovialli Serbony