Bram van Egmond

Wegen Kevin Westmaas en RBB gaan scheiden

Kevin Westmaas

Aan het einde van het lopende seizoen zal Kevin Westmaas de selectie van Rijnsburgse Boys gaan verlaten. In de afgelopen dagen hebben de verdediger en de technische staf met elkaar gesproken, waarbij de club heeft aangegeven in het komende seizoen verder te gaan met andere spelers. Ook al ziet bestuur en technische staf dit als de juiste stap in het doorselecteren binnen de spelersgroep, ook wordt de sportieve bijdrage van Kevin Westmaas in de afgelopen seizoenen zeer op prijs gesteld. Hiermee verlaat een bij velen gewaardeerde speler de club.
We vroegen Kevin om een reactie.
“Ik vind het heel jammer dat ik de club ga verlaten, ik heb het zelf niet voor het zeggen. De club laat me plaatsmaken voor anderen en dat vind ik zelf heel zuur. Maar ik kan mezelf goed in de spiegel aankijken. Ik heb veel wedstrijden in de basis gespeeld, heb er sportief alles aangedaan en ga met opgeheven hoofd straks weg. Ik verlaat Middelmors met voldoening, ook al heb ik nog niet het onderste uit de kan gehaald.”
Kevin speelt nu in zijn vierde seizoen in Rijnsburg en dat ging niet helemaal van een leien dakje.
“Nee, dat klopt. Direct in mijn eerste seizoen raakte ik flink geblesseerd. Ik viel in de uitwedstrijd tegen Montfoort uit met wat later een blessure aan mijn schaambeen bleek te zijn. Daar heb ik lang mee geworsteld. Ik raakte zelfs het plezier in het voetballen kwijt. Maar via een ingreep van een speciale arts kon het uiteindelijk opgelost worden. In het tweede seizoen, toen ik weer hersteld was, heb ik in het tweede gespeeld. Dat was een mooi seizoen waarin we kampioen werden en op een haar na de algehele titel misten. Aan het einde van het tweede seizoen kon ik door blessures toch nog een paar wedstrijden in het eerste spelen (Noordwijk en Jodan Boys uit) en daar was mijn prestatie dusdanig dat ik op een heel laat moment toch nog een derde seizoen doormocht.”
“Ik ben een gevoelsmens. Ik heb niet elke dag een schouderklopje nodig, maar het gevoel om gewaardeerd te worden is wel heel prettig. Zeker in mijn blessureperiode ben ik door de club, door sponsors en supporters veel gesteund. En ook al was ik lang geblesseerd, toen ik de kans kreeg om door te gaan wilde ik het vertrouwen graag teruggeven. Het gevoel was heel goed.”
Het is duidelijk  dat Kevin wel teleurgesteld is, maar een positieve blik heeft op de toekomst.
“Ik vind het jammer om weg te gaan, maar elke finish is ook weer de start van een nieuwe race. Ik ben in Rijnsburg flink gegroeid. Ik ben eigenlijk een gemaakte linksback. In de jeugd heb ik altijd op de halfpositie gespeeld, maar hier ben ik volwassen geworden als linksback. En goede linksbacks zijn schaars, dus ik zie nog goede mogelijkheden voor mezelf. Bovendien heb ik, door personele krapte, ook veel op de rechtsbackpositie gespeeld. Dat was voor mij helemaal nieuw, maar is zeker een succes geweest in een aantal wedstrijden. Natuurlijk kan het nog altijd beter. Ik ben soms niet resoluut genoeg in het pure verdedigen. Ik los het soms liever voetballend op en dat brengt ook risico’s met zich mee. Maar daar heb ik me wel flink in ontwikkeld. Ik ben ook fysiek veel sterker geworden”. “Kijk”, zegt Kevin, “Ik speel hier natuurlijk niet met jochies. Er lopen in Rijnsburg goede spelers met veel ervaring. Voetballers als Breinburg en Winter, zonder de anderen te kort te willen doen, daar heb ik veel van geleerd.”
Kevin gaat nu op zoek naar een nieuwe club.
“Ik heb in Rijnsburg nog niet mijn plafond geraakt, vind ik zelf. Ik wil graag op het hoogste podium blijven spelen en voor mij is dat de Topklasse en straks de landelijke divisie. Ik ben nu 27 en wil de stijgende lijn vasthouden. Dat kan natuurlijk ook bij een club die de ambitie en de mogelijkheden heeft om naar dat niveau toe te werken. Ik breng een heleboel Topklasse-ervaring mee en kan mijn bijdrage leveren bij een ambitieuze club.”
“En bovendien”, besluit Kevin, “Rijnsburg is nog niet van me af. Ik heb me over de teleurstelling heengezet. Deze tegenslag mag geen effect hebben op mijn spel, ik wil in het resterende deel van het seizoen aan de voetbalwereld laten zien wat ik waard ben!
We wensen Kevin Westmaas met deze strijdlustige instelling veel succes tijdens zijn laatste periode in Rijnsburg en wensen hem een succesvol vervolg van zijn voetballoopbaan toe!