Bram van Egmond

Week van de scheidsrechter


Oktober is maar net begonnen en dan is het, behalve het Leids Ontzet, tijd om stil te staan bij de onmisbare factor in ons voetbal: de scheidsrechter!
Natuurlijk ondersteunt Rijnsburgse Boys de Week van de Scheidsrechter, een prima initiatief van de KNVB wat inmiddels sportbreed is overgenomen. Doel van deze week is het nadrukkelijk uitspreken van onze waardering voor de arbiter.
De Week van de Scheidsrechter start dit jaar op zaterdag 5 oktober en loopt door tot en met zondag 13 oktober 2019. Ik schreef het al eerder. Zonder scheidsrechter kunnen wedstrijden geen doorgang vinden. Scheidsrechters en dus ook onze clubscheidsrechters zijn vrijwilligers die zich, net als de spelers op vrijdagavond, verheugen op een leuk potje voetbal. Wij hebben geen VAR nodig op Middelmors want we accepteren gewoon, net als in het rugby, de beslissing van onze scheidsrechter.
Het bestuur zal, als blijk van waardering, komende zaterdag zowel de clubscheidsrechters als de arbiters die door de KNVB zijn aangesteld, met een klein presentje in het zonnetje zetten. Maar uiteraard kunnen de spelers en toeschouwers hier de komende weekenden ook hun blijk van waardering tonen. Dat mag voor, tijdens of na de wedstrijd. Ik weet zeker dat de scheidsrechter hier blij van wordt.
Dames en heren scheidsrechters, ik wens u namens het bestuur heel veel plezier toe in uw hobby en weet zeker. Wij zijn heel in elk geval heel blij met jullie!!
Ad Hendriksen
(voorzitter)