Bram van Egmond

Week van de Scheidsrechter


Ook dit jaar is er weer bijzondere aandacht voor de scheidsrechter en zeer terecht!
De aankomende week van zaterdag 7 tot en met zondag 15 oktober is namelijk, zoals de laatste jaren in oktober steevast het geval was, door de KNVB uitgeroepen tot week van de scheidsrechter.
Rijnsburgse Boys ondersteunt dit initiatief al vele jaren van harte.
Zonder scheidsrechter kunnen wedstrijden geen doorgang vinden schreef ik vorig jaar. En dat is niet veranderd, hoewel bij de jongste jeugd de scheidsrechters vanaf dit seizoen spelbegeleiders heten.
De clubscheidsrechter is altijd een vrijwilliger die zich, net als de spelers op vrijdagavond, verheugd op een leuk potje voetbal.
De ene keer met een zonnetje in de rug en dan weer met een plensbui op het kunstgras. Een echte liefhebber eigenlijk dus!
Ook dit jaar vraag ik u allen komend weekend en het weekend erop extra uw best te doen om de scheidsrechter na afloop even te bedanken. Kleine moeite maar een o zo groot plezier!
En natuurlijk maken zij, net als al die spelers op het veld, wel eens een foutje; nou en!!
Bedenk dat niemand foutloos is en elke wedstrijd weer worden de meeste fouten toch echt door de spelers gemaakt. Met andere woorden respect voor de scheidsrechters en laten we ze koesteren.
Jan Haasnoot, die samen met Wim de Leeuw het dit seizoen opgestarte project  “scheidsrechter bij Rijnsburgse Boys” trekt, zal vanuit zijn belevening op deze site een korte update geven waar we momenteel staan en waar we als Rijnsburgse Boys met onze clubscheidsrechters naar toe willen.
Maar eerst dus komende week de “Week van de scheidsrechter”!
Als waardering heeft het bestuur ook dit jaar voor alle scheidsrechters die zaterdag op Middelmors actief zijn een klein presentje liggen.
Ad Hendriksen
(voorzitter)