outhands

Wedstrijdverslag van de site van Fortuna Sittard

Onderstaand verslag plukten we van de website van Fortuna Sittard. Het verslag doet vermoeden dat Fortuna een reeds kansen heeft gekregen, volgens ons hadden ze een flink vuiltje in hun ogen. Er was maar één ploeg die de overwinning dik verdiende en dat was Rijnsburgse Boys.
Een reeks beste kansen voor Fortuna Sittard…..ze zullen waarschijnlijk Rijnsburgse Boys bedoelen.
Wordt toch eens hoog tijd voor de opticiën voor de verslaggever!!!!

di 19 sep 2006 20:00 uur — KNVB beker
Rijnsburgse Boys – Fortuna Sittard  1 – 0

Aan het bekeravontuur van Fortuna Sittard is al bij het eerste obstakel een einde gekomen. In Noordwijk werd dinsdagavond met 1-0 verloren van hoofdklasser Rijnsburgse Boys. Het missen van een reeks kansen werd de ploeg van coach Frans Körver fataal. Bart Freke scoorde vlak voor tijd de enige treffer.

Rijnsburgse Boys begon sterk aan de wedstrijd en het was in de beginfase te danken aan doelman Arjan Christanen dat de brilstand bij de eerste twee mogelijkheden voor de thuisploeg op het scorebord bleef staan. Daarna nam Fortuna het initiatief over en kreeg het via Cedric Olondo, Ronald Dassen en Zarko Grabovac enkele mogelijkheden op de 0-1.

Ook na rust kreeg Fortuna enkele kansen, maar met name Kris Bright had zijn vizier nog niet op scherp staan. Rijnsburgse Boys, dat in 1987 nog met 7-1 werd verslagen door Fortuna, ging steeds meer geloven in een bekerstunt en kwam er bij vlagen gevaarlijk uit. De beste kansen waren voor Fortuna, maar Brahim Bouhadan miste tot tweemaal.

Danny Schreurs maakte in Noordwijk zijn debuut in het betaald voetbal, maar de talentvolle aanvaller kon helaas niet tot scoren komen. Bart Freke slaagde hier vlak voor het laatste fluitsignaal echter wel in, waardoor Fortuna net als in 2002 door een amateurclub werd uitgeschakeld in het nationale bekertoernooi.

Rijnsburgse Boys – Fortuna Sittard 1-0 (0-0)
89.Bart Freke 1-0

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: –
Geel: Dassen, S.Guvenc (beiden Fortuna)