outhands

Wedstrijdverslag UNA 2

28-05-07

Vandaag op 2e pinksterdag stond voor RBB 2 de return in de halve finale van het landskampioenschap op het programma in Veldhoven tegen de plaatselijke voetbalvereniging UNA.
Nadat de 1e wedstrijd op de middelmors afgelopen zaterdag in 1-1 was geëindigd moest er vandaag gewonnen worden om een plaats in de finale van komende zaterdag af te dwingen. We begonnen met de volgende opstelling:

16. Arjan van Iterson

In de 2e minuut van de wedstrijd werden we voor het eerste gevaarlijk, uit een vrije trap van Niels kwam Jaap-Jan net een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Na 10 minuten nam UNA het initiatief in de wedstrijd en deden wij eigenlijk hetzelfde als de 2e helft van afgelopen zaterdag, achteruit lopen zodat UNA ruimte kreeg om het vijandelijke doel op te zoeken wat dan meestal gebeurde door de lange bal te hanteren en kort op de 2e bal te zitten en dat lukte vrij goed.
In de 1oe minuut kon ook UNA het eerste gevaar stichten met een hard schot uit de 2e lijn van de nummer 10 van UNA, gelukkig kon Martijn de bal weg boksen en was het gevaar geweken. Na een kleine 10 minuten onder druk te hebben gestaan gingen we weer voetballen en kwamen we onder de druk uit.
Na 20 minuten werden ook onze spitsen op de juiste manier gevonden (niet door de lucht maar met goed voetbal over de grond) en zo werd Andre ingespeeld, zijn bal breed op Mark werd door Mark rakelings naast geschoten. Na dit wapenfeit pakte de rijnsburgers het initiatief en met goed verzorgt combinatievoetbal werd de druk op UNA iets opgevoerd daar waar UNA er door snel omschakelen een aantal keer gevaarlijk uit kon komen maar tot echte grote kansen leidde dat niet.
Na een half uur kon de goed spelende Frank een schot uit de 2e lijn lossen maar het schot mistte de kracht om het de keeper van UNA echt moeilijk te maken. Na 35 minuten kregen we onze eerste corner, het geblokte schot wat hieruit voortkwam van Andre werd door Niels maar net over gekopt.
2 minuten later zag Andre wel brood in een hoge diepe bal alleen kreeg hij het niet voor elkaar om de bal over de uitkomende keeper in het doel te schieten want de bal verdween ruim over het doel achter het vangnet.
Het laatste woord in de 2e helft was voor UNA. Een corner werd door een verdediger van UNA op de lat gekopt en ook de rebound werd onschadelijk gemaakt door de verdediging van RBB. Hierna floot de scheidsrechter voor de rust en gingen alleen met een 0-0 stand aan de thee.

De 2e helft begon voortvarend voor de rijnsburgers want al na 2 minuten was het Andre die een listig genomen vrije trap van Niels tot doelpunt promoveerde met een subtiele voetbeweging, 0-1 dus.
Rijnsburg bleef de betere ploeg maar het was UNA dat in de 60e minuut de volgende grote kans creëerde, uit een vrije trap kon de spits van UNA inkoppen maar het was Martijn die wederom redding kon brengen. 5 minuten daarna was het opnieuw raak voor RBB, na een goede dieptepass van Frank kreeg Andre vrije doortocht richting het doel van UNA en oog in oog met de keeper faalde hij niet en schoot de 0-2 op het scorebord en leek de buit binnen. De Rijnsburgers kregen vervolgens via respectievelijk Joes, Andre en Mark kansen om de score nog verder uit te breiden en UNA de definitieve klap toe te dienen maar faalden en zodoende zat de wedstrijd nog niet definitief in het slot.
Een kwartier voor tijd kreeg UNA een strafschop na een overtreding van Yuri binnen de 16-meter, geel voor Yuri en het was de keeper van UNA die deze kans feilloos benutte en zo was het ineens 1-2 en kreeg UNA weer het geloof in een goed einde van deze wedstrijd omdat de rijnburgers verzuimden het af te maken.
Waar de meeste jongens van RBB er doorheen leken te zitten was het UNA dat door deze goal nog wat extra’s uit de kast wist te halen en voerden de druk op het Rijnsburgse doel op. Nadat Bram nog een gele kaart pakte en zo een aanval van UAN af kon slaan was het Martijn die ons in eerste instantie nog overeind hield met een knappe redding op een schot van UNA. Echter in de 89e minuut was daar de 2-2, een voorzet werd door Martijn niet goed weggebokst en het was de nummer 9 van UNA die de 2-2 tegen de touwen kopte.
Door wat wissels in te brengen werd er nog geprobeerd wat tijd te rekken om zo te proberen in ieder geval het einde van de wedstrijd met deze 2-2 stand want RBB stond onder zware druk omdat UNA nog geloofde in een 3e goal.
Helaas kwam die er uiteindelijk ook in de 5e minuut van de blessuretijd, een lange bal viel tussen de verdediging en Martijn in. Martijn kwam uit zijn goal maar de spits van UNA was er net iets eerder bij en kon de bal over Martijn in het lege doel schieten en zo werd in een kwartier tijd een droom van een finale plek aan flarden geschoten. Hierna werd er nog een 3 minuten door gevoetbald maar dat mocht niet meer baten.

Het is verschrikkelijk zuur en eigenlijk totaal onnodig als je een 0-2 voorsprong in het laatste kwartier nog uit handen geeft. We waren zo dicht bij de finale en uiteindelijk sta je toch met lege handen.
Dan voel je je heel erg klote en de nasmaak van deze wedstrijd zal een hele rotte zijn maar we kunnen met z’n allen terugkijken op een fantastisch seizoen waarin we op overtuigende wijze het kampioenschap hebben binnen gehaald in naar mijn mening de zwaarste competitie van Nederland voor reserve teams, met een elftal waarin bijna alleen maar rijnsburgers voetballen, iets waar de club onwijs trots op is en waar wij zelf ook heel trots op mogen zijn.

De trainer, de begeleiding en de spelers willen langs deze weg iedereen bedanken voor de steun aan ons elftal dit seizoen, ik denk hierbij aan Rijnsburgse Boys zelf, de sponsors, de supporters, de vrouwen/vriendinnen van de spelers want ook hun steun aan de spelers is belangrijk en iedereen die debet is/was aan het succesvolle seizoen 2006/2007!!! We hebben jullie steun erg gewaardeerd en we hopen ook volgend seizoen op jullie steun te kunnen rekenen.