outhands

Wedstrijdverslag Rijnsburgse Boys – Spakenburg

Eerste Rijnsburgse competitienederlaag nu definitief 

Wat in alle volledig uitgespeelde competitiewedstrijden tot nu toe wel lukte, namelijk scoren, was in de mini-wedstrijd tegen Spakenburg te hoog gegrepen voor Rijnsburgse Boys. Na twaalf minuten speeltijd (inclusief blessuretijd) kreeg Martijn Gootjes in de extra tijd de eerste kans om een Rijnsburgse treffer te scoren maar zijn inzet was te zacht. Het had zomaar de gehoopte verrassing (het afwenden van een nederlaag) op kunnen leveren want Spakenburg had al eerder verzuimd om de 0-1 voorsprong uit te bouwen tot 0-2 of zelfs 0-3. De uitslag van 24 september jl. kan nu definitief in de boeken en de stand bijgewerkt worden. Rijnsburgse Boys is na twee dagen (donderdag werd bekend dat GVVV twee punten moest inleveren) koploper af en geeft het stokje over aan Spakenburg.

De veelbesproken en bediscussieerde ’’9 minuten van Rijnsburg’’ lokte behoorlijk veel pers en toeschouwers naar de Middelmors. Een file op de A2 (na een benzineroof met aansluitend een dodelijk ongeval) was er de oorzaak van dat de supportersbussen vanuit Spakenburg vertraging hadden opgelopen. De wedstrijd begon daarom een half uur later. Rijnsburgse Boys benutte deze extra tijd om op het tweede veld een training af te werken terwijl Spakenburg de warming-up op het hoofdveld deed. Na dit oponthoud ging iedereen er goed voor zitten. Er werd immers een Rijnsburgse storm verwacht. De plaats en wijze van spelhervatting waren bekend: een vrije trap nabij de cornervlag. Ondanks dat Peter Freke zich ook nadrukkelijk bij de bal ophield was het natuurlijk Kevin Winter die met zijn linkervoet de bal voor de goal schoot. De kleine Sven Taberima had dit moment al weken in zijn gedachten voorbereid en toonde zich zeker van zijn zaak door de bal klemvast te pakken voordat Ronald Breinburg en Bennie van Noord erbij konden. Twee minuten later kwam de volgende mogelijkheid opnieuw vanuit een vrije trap van Kevin Winter maar ook deze leverde geen gevaar op. Hetzelfde gold voor de eerste corner welke een schot naast van Damiano Schet opleverde. Vier minuten later kwam Sven Taberima opnieuw in actie om een schot van Peter Freke eenvoudig te pakken.

Ondertussen tikte de minuten weg… Rijnsburgse Boys leek te gehaast te willen voetballen onder de (tijds)druk. Met Jos van Beuningen in een aanvallende rol wilde de juiste en vlotte combinatie met afsluitende scoringskans maar niet komen. Wat dat betreft leek de mini-wedstrijd een kopie van het duel van vier weken eerder te worden. Met verschillende vertragingstactiecken speelde Spakenburg opnieuw het spelletje uiterst slim. Na zeven minuten kreeg de ploeg zelfs de kans om de 0-2 te maken. Railey Ignacio verschafte zichzelf de ruimte door de van een buikspierblessure teruggekeerde Ronald Breinburg weg te lopen, maar schoot naast. Vervolgens was er een hoofdrol weggelegd voor trainer André Paus. Nadat de bal uitrolde deed hij alsof hij de bal wilde pakken maar maakte een schijnbeweging. De bal rol zodoende door waarna de op de reservebank zittende Benito Olenski gehaast de bal wilde pakken. Daarbij raakte hij het been van de trainer die dacht dat hij een bewuste trap kreeg. Als een wel erg verongelijkt mannetje duwde André Paus de Rijnsburgse verdediger hardhandig op de grond die daarbij zelfs geblesseerd raakte aan zijn enkel. De kiem van een opstootje was gelegd maar gelukkig waren er aan beide kanten voldoende wijze mensen om het niet te laten escaleren. De gele kaart die scheidsrechter Mike van der Roest aan André Paus uitdeelde had gerust rood kunnen en mogen zijn…

De Rijnsburgse aanvalsdrift bracht natuurlijk ruimte voor de Spakenburgers met zich mee. Het is dat Sargon Gouriye de bal niet goed gaf op de vrijlopende Railey Ignacio anders was de tweede grote kans van de wedstrijd voor Spakenburg. Ondanks het hoge tempo kwam de eerste Rijnsburgse kans pas in de extra tijd. Een bal van Jeffrey Winter, bedoeld als schot maar als resultaat een voorzet, kwam plots voor de voeten van Martijn Gootjes. Zijn inzet was te zacht om het Sven Taberima echt moeilijk te maken. Het slotakkoord was opnieuw voor Railey Ignacio maar in een onvervalste één-op-één situatie met Richard van Nieuwkoop miste de Spakenburgse spits opnieuw en schoot in de handen van de Rijnsburgse doelman.

Na bijna 13 minuten was het alweer afgelopen op de Middelmors. Spakenburg bejubelde de overwinning en de Rijnsburgers stapten toch enigszins teleurgesteld van het veld. Begonnen met niets, maar toch overtuigd van een mogelijk gelijkspel (of zelfs overwinning) moest nu toch echt de eerste competitienederlaag verwerkt worden. Verschil met 24 september jl. was wel dat de Rijnsburgers toen een gat van zes punten hadden met de Spakenburgers. Nu is het verschil met de koploper slechts één punt en klinkt toch weer een stuk beter.

Rijnsburgse Boys – Spakenburg: 0-1 (0-0)
52: Danny van den Meiracker: 0-1

Scheidsrechter: Huizinga (82: Van der Roest)
Toeschouwers: 2.200 (82: 1.500)

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Damiano Schet
Gele kaart Spakenburg: Harry Zwarthoed, André Paus

Rode kaart (twee keer geel) Spakenburg: Danny van den Meiracker

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Van Beuningen, Van Noord, Bart Freke, Breinburg, Kevin Winter, Van der Vijver, Sardar (77: Peter Freke), Kuhlmann (61: Jeffrey Winter), Gootjes en Schet.
Opstelling Spakenburg: Taberima, Jansen, Verschraagen, Willemsen, Amerzgiou (66: Ignacio), Gouriye, Van den Bergh, Hessing, Zwarthoed, Rottiné en Van den Meiracker.