Wedstrijdverslag Montfoort Rijnsburgse Boys

Zwakke wedstrijd levert wel drie punten

De historische eerste thuiswedstrijd van Montfoort in de Topklasse leverde Rijnsburgse Boys de eerste overwinning van het nieuwe seizoen op. Rijnsburgse Boys haalde bij lange na niet het niveau van een week eerder in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. De schamele beloning was toen slechts één punt terwijl een mindere wedstrijd tegen Montfoort wel een driepunter opleverde: 0-3. De weersomstandigheden (bijna een uur lang regende het) hadden hun weerslag op de veldomstandigheden. Rijnsburgse Boys had hierdoor niet alleen moeite om grip op het veld te krijgen maar ook op de tegenstander. Ondanks een veldoverwicht lukte het in de eerste helft maar niet om de opening te vinden. Op een uiterst gelukkig moment, tien seconde voor de rust, brak een afstandsschot van Bart Freke de ban. De eerste echt fraaie en behoorlijke combinatie (twintig minuten voor het einde) leverde via Martijn Gootjes de tweede Rijnsburgse treffer op. Joost Kuhlmann bepaalde in blessuretijd de eindstand op 0-3. Het lijkt dus een uiterst gevaarlijk wapen te worden van Rijnsburgse Boys: scoren in (of net voor) de blessuretijd. Zowel tegen HHC Hardenberg als Montfoort gebeurde dit in zowel in de eerste als de tweede helft….