Wedstrijdverslag Kampioenswedstrijd C1

Rijnsburgse Boys C1 – UDO C1    3-1 (1-0)

Op zaterdag 2 mei 2009 boekte Rijnsburgse Boys C1 in de laatste competitiewedstrijd haar 21e (!) overwinning en sleepte daarmee het welverdiende kampioenschap in de Eerste Klasse A binnen. Op een sfeervol veld 1 (met dank aan het Sfeerteam en ‘stadionspeaker’ Hans Oudwater) trokken de Rijnsburgers met een moeizame 3-1 overwinning uiteindelijk aan het kortste eind.’Helemaal niets voor RCL !’ … weerklonk het na afloop van de wedstrijd in kleedkamer 2. Volgende week zaterdag om 11.00 uur staat op het VVSB-terrein de promotiewedstrijd tegen een andere kampioen DOSR op het programma.

Alles was tot in de puntjes geregeld voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Spelen op het hoofdveld, muzikale begeleiding tijdens de warming-up, het omroepen van de namen, de line-up van beide teams met de begintune ‘Daar komen de Uien’, het doelpuntenmuziekje en een kampioensschaal voor het geval dat … leken aan de laatste seizoensoverwinning bij te dragen. Het hoofdveld was met ca. 300 bezoekers zeer goed bezet.

Rijnsburgse Boys C1, onder leiding van het succesvolle duo Leon van Delft en Han van Hoogdalem, kwam zoals vaker dit seizoen fel uit de startblokken. Dit resulteerde in de 2e minuut in een prima doelpunt van Kaj, die de bal uit een hoge voorzet van Melvin met het hoofd achter de keeper van UDO knikte. Het publiek ging er even lekker voorzitten, want een vroege 1-0 voorsprong bood perspectief. De Rijnsburgers kregen hierop legio doelrijke kansen om het in de eerste helft reeds af te maken. Er waren mogelijkheden voor Melvin, die een kopbal rakelings naast het doel zag gaan en er waren ingeschoten ballen van Sammy en Bart die door de keeper werden gekeerd. Kennelijk speelden toch de zenuwen parten, waardoor Rijnsburgse Boys zich na ongeveer 10 minuten in het matige spel van UDO liet meesleuren. Er werd onvoldoende gevoetbald, aldus coach Leon en het tempo lag te laag. In de slotminuten van de eerste helft veerde het publiek nog op bij diverse kansen van opnieuw Sammy en Melvin. Ook een ingeschoten bal van Rick werd door de keeper van UDO gepareerd.

In de tweede helft had de doorgaans solide achterhoede met Lennert, John, Wouter en Jeroen het lastig. UDO toonde veerkracht en ‘rook’ de gelijkmaker. In de 2e minuut ging een vrije trap van ca. 25 meter van UDO slechts rakelings over het doel van keeper Remco. In de 5e minuut kwamen de Rijnsburgers daarentegen op een ogenschijnlijk veilige 2-0 voorsprong. Waar de andere voorhoedespelers een voorzet verwachten, schoof Roy na een technisch hoogstandje zelf de 2-0 in de verre hoek achter de keeper uit Oegstgeest. Rijnsburgse Boys leek de overwinning binnen te hebben gehaald, totdat UDO in de 17e minuut de spanning terugbracht in de wedstrijd. Een fout in de opbouw werd genadeloos afgestraft door één van de spitsen van UDO. De geel/zwarten zaten duidelijk niet goed in deze kampioenswedstrijd en hadden het gewoonweg lastig met het stugge UDO.  Nadat Raymond, Sander en Mitchell in veld waren gekomen voor Kaj, Jeroen en Lennert zorgde Raymond in de 25e minuut met een ‘frommelgoal’ voor de verlossende 3-1. Justin nam de plaats in van Bart en de Rijnsburgers speelden de wedstrijd verder goed uit. Helaas maakte Lennert de laatste minuten door een vervelende blessure niet mee (Lennert  beterschap!). Na 37 minuten floot scheidsrechter Faas voor het laatst en kon het KAMPIOENSCHAP worden gevierd.

Vanuit het bestuur waren er bloemen, alsmede waren er heuse ‘C1 kampioenschaps T-shirts’ en zoals een goed kampioen betaamt uiteraard champagne! Na afloop van de wedstrijd vestigde fotograaf/website beheerder Dirk het Rijnsburgse record ‘Rijnzwemmen’, alsmede werd teammanager Han door één van de moeders verrast met ‘standje 1’. Voor de geïnteresseerden, hiervan zijn foto’s terug te vinden op de diverse (C1) websites. Menig traantje werd overigens weggepinkt toen de Boys door een erehaag van de selectie Rijnsburgse Boys 1 de kleedkamer opzochten.

Uiteindelijk werden de Rijnsburgers in rust van de wedstrijd Rijnsburgse Boys 1 – Ter Leede 1 op het hoofdveld gehuldigd door spits Martijn Gootjes, die de welverdiende kampioensschaal overhandigde aan Rick.

De felicitaties gaan uit naar de 15-koppige C1 selectie van Rijnsburgse Boys, coaches Leon van Delft, teammanager Han van Hoogdalem, verzorger Leo van Delft en vlaggenist Peter Heemskerk.

Een geweldige dag, waarbij een woord van dank uitgaat naar het Sfeerteam, Rijnsburgse Boys (kantine e.d.), Hans Oudwater, Jan Jungerius, UDO (voor de meegebrachte bloemen), scheidsrechter Faas en het in grote getalen opgekomen Rijnsburgse publiek.

– Jan Jungerius maakte foto’s van de wedstrijd en huldiging, je kunt ze hier bekijken.