outhands

Wedstrijdverslag en foto’s bekerfinale MD1

Op een zonnig en warm sportcomplex van voetbalvereniging ’s Gravenzande traden onze meiden aan tegen Heinenoord MD1. De bekerfinale werd gespeeld op een veld (zoals vroeger veld 3) wat omgeven was door bomen, dus geen wind en met de warmte van vandaag geen pretje voor beide teams.

Al snel na het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren en dat het een ware slijtageslag zou worden om de winnaar te bepalen. We gingen de rust in met een 1-0 achterstand na een ongelukkig moment in de verdediging.

De 2e helft waren onze meiden de (licht) bovenliggende partij en had Heinenoord moeite om ons tempo bij te houden. Een kwartier voor tijd gingen we achterin 1 op 1 spelen, dit leidde tot een paar kleine kansjes voor ons maar ook tot een paar zeer snelle counters van Heinenoord. Tot 3x aan toe redde Lisa toen er een speelsters van Heinenoord alleen op haar af kwam. In de laatse minuut veerde alle supporters van RBB op want na een verkeerde uittrap van hun keepster kreeg Kim de bal voor haar voeten. Ze zag de keeper te ver voor haar doel staan en schoot de bal van een meter of 25 over alles en iedereen heen, alleen ging de bal 10 cm langs de verkeerde kant van de paal. Daarna floot de scheidsrechter af en kwamen de emoties bij de meiden en de rest naar boven.

Meiden we kunnen zeer trots zijn met hetgeen jullie bereikt hebben! Jullie hebben vandaag reclame gemaakt voor het meidenvoetbal bij Rijnsburgse Boys. Na de lovende en troostende woorden van Edward Duindam gingen de meiden met opgeheven hoofd het veld af om de beker als verliezend finalist in ontvangst te nemen.

Via deze weg willen wij het sfeerteam bedanken voor de aankleding rondom het veld. Fantastisch dat jullie dit doen voor de teams van RBB. En een bedankje aan Arthur van Noort en Edward Duindam voor de bloemen en hun aanwezigheid namens het bestuur van RBB.

Bekijk de fotoserie hier…