outhands

Wederom een succesvolle keepersclinic

Vrijdagavond was het weer zover, de keepersavond voor alle jeugdkeepers van Rijnsburgse Boys. Wij, de keeperstrainers, stonden al vroeg klaar maar waren wat onzeker omdat de hoofdkeeperstrainer (ik dus) mooie A4 posters had opgehangen met een verkeerde aanvangstijd. I.p.v. 18.30 uur had ik 19.30 vermeld op de posters.
Gelukkig hadden de keepers het wel begrepen en waren ze in grote aantallen op komen dagen, van zeer jong tot de selectie keepers van de C. Er waren zelfs drie vrouwelijke keepsters aanwezig.
 
De oefeningen stonden al klaar dus wij konden snel starten met de warming-up onder leiding van Arjan van Iterson, waaraan zelf de kleine talentjes fanatiek meededen.
Hierna werden de keepers en keepsters verdeeld onder de aanwezige trainers waarna we konden gaan beginnen met de trainingsvormen. Er waren een zestal oefeningen uitgezet zoals een oefening waarbij de keeper een pylon moest aantikken en hierna de geschoten bal moest insnijden. Een andere oefening was het zijwaarts over een hekje springen en hierna het schot verwerken. Het komen in de uitgaanshouding door eerst over het keeperskoord te springen en hierna het schot van de trainer te verwerken was ook een leerzame oefening. Het opengedraaid zijn en elkaar in een ruit de bal toespelen was in het begin niet makkelijk maar de talenten kregen ook deze oefenvorm snel onder de knie.
 
Na al deze oefenvormen vond er een afsluiting plaatst waar J.Duindam onder de lat plaats naam en Arjan een demonstratie deed waarbij de keeper zich van zijn beste kant liet zien.
 
Na afloop was er nog een kort vragenrondje waarna de keepers en trainers moe maar voldaan naar huis gingen.
 
Mij rest niet veel anders dan de trainers en de aanwezige keepers/keepster hartelijk te danken voor hun komst.
 
Volgende KeepersClinic Vrijdag 27 november 18.30 uur