outhands

Wederom een leerzame keepersavond

Vrijdagavond 23 april was het weer zover, de maandelijkse keepersavond. Het was lekker weer maar ondanks dat, viel de belangstelling wat tegen. Wat daarvan de reden was? Waarschijnlijk de sportmiddag van de talenten waardoor ze te vermoeid waren. De keepers die er wel waren, waren dubbel gemotiveerd om er een leuke avond van te maken.

De oefeningen voor deze avond bestonden uit een spelvorm waarbij de keepers elk bij een pylon in een cirkel stonden en op het teken van de trainer een vrije pylon moesten aantikken, om hierna de hoge bal van de trainer te vangen.

  

De oefening waarbij de keeper twee ballen voor de pylonen moest verwerken door vanuit zijn basispositie snel voor de pylon de bal van de trainer moest onderscheppen om daarna in de andere hoek de tweede bal kreeg te verwerken, was voor de meeste keepers een zware oefening.
Een andere mooie maar zware oefening; zijwaarts over een hekje springen snel zijwaarts naar de andere hoek lopen om het schot van de trainer te verwerken.
De oefening waarbij de keepers voorwaarts, zijwaarts door vijf pylonen moesten lopen om daarna de voorzet van de trainer te onderscheppen was leerzaam.
Na de Training bestond de afsluiting uit het penalty schieten van rand zestien. De keeper die wist te scoren mocht in het doel, de keeper die de penalty miste was af. Winnaar werd Marco.
 
Om half negen was het weer tijd om afscheid te nemen. Trainers, moeders, vaders en keepers bedankt voor jullie aanwezigheid.

Bekijk alle foto’s hier

Vergeet het niet 13 Mei Keepers middag met Tim Orlowski Hans schot en vele andere op het eerste veld, aanvang 15.00 uur  verzamelen om 14.45 uur.
 
ps. de hof fotograaf van de A1 komt speciaal om jullie kunsten vast te leggen.