outhands

Wat te doen bij Rode / Gele kaarten en niet kunnen spelen

 Bij overtredingen in het veld worden er gele- en rode kaarten getoond aan de desbetreffende speler / leider / vlagger / trainer / tegenstander.

  • Krijgt de begeleiding een gele kaart, dan wordt door de KNVB persoonlijk bij de betrokkene geïnformeerd.
  • Bij direct rood van een speler / begeleiding volgt een schikkingsvoorstel van de KNVB (Men wordt persoonlijk benadert), dus GEEN verweerschriften meer na de wedstrijd. Ben je het niet eens met deze beslissing, dan moeten er verweerschriften worden geschreven en binnen 3 werkdagen bij de KNVB binnen zijn. Ook met deze regeling ben je nog steeds voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst !! Mocht een verklaring niet worden geschreven, dan volgt daarop een boete. Het schikkingsvoorstel is in principe lager dan in de oude regeling.
  • Krijgt een speler 2x geel = rood in een wedstrijd, dan hoeft er geen verklaring geschreven te worden.
  • Bij in totaal 4 gele kaarten (en daarop volgend elke gele kaart) volgt 1 wedstrijd schorsing, waar de betrokken persoon en de vereniging bericht van krijgt.
  • Voor het schrijven van een verklaring moet je je melden op het secretariaat.

Weet je tijdig als leider / aanvoerder, dat je op een zaterdag niet kunt spelen, dan kun je uitstel vragen bij de KNVB. Dit geldt alleen voor elftallen in de B-categorie (niet selectie-elftallen).
Deze aanvraag moet, via het secretariaat, wel op dinsdag voor 12.00 uur bij de KNVB gemeld worden en kan maximaal 2x per seizoen. Ook is het mogelijk wedstrijden te verzetten, maar dat moet je tijdig op het secretariaat melden.
Bij het te laat afmelden volgt weer een forse boete en eventueel punten in mindering.
Geen spelerspas(sen), dan niet spelen. Levert ook weer een boete op. Let op de geldigheid spelerspas, om het niet spelen te voorkomen.

In de Algemene Ledenvergadering, van juni 2008, zijn de leden akkoord gegaan, met het incasseren van de boetes, via automatische afschrijving.

Voorkom onnodige boetes !!

Secretaris