Piet Hemminga

VVSB – Rijnsburgse Boys 4–0 (1–0) – VERSLAG

Nog geen reden voor feestweekstemming bij Rijnsburgse Boys

Afgelopen seizoen was het even spannend maar uiteindelijk bleef VVSB voor de derde divisie behouden. Gelukkig maar want de verbouwde accommodatie met een fraai tribune en dito faciliteiten mag er zijn. Komend seizoen komt VVSB in de zondag-editie van de derde divisie uit. De oefenwedstrijd in Noordwijkerhout betekende ook een weerzien met oude bekenden. In de selectie van oud-RBB-trainer Wilfred van Leeuwen is plaats ingeruimd voor Ian van Otterlo en Jason Halman. Onlangs oefenden de gastheren tegen Jong Sparta waarbij het vlak voor tijd het onderspit moest delven (2-3).

Oefenen om te oefenen
Trainer Henk Wisman had wat bijzondere accenten in zijn beginopstelling aangebracht. Daarbij wordt een oefenwedstrijd teruggebracht naar de essentie: een wedstrijd om te oefenen. Ook nu stond Guus Zuidema evenals zaterdag weer onder de lat. Met centraal voor hem Sjors Kramer en Rob Zandbergen. Achterin verder Coen Hogewoning en Lucas Leverland als vleugelverdedigers. Nino Klaver speelde centraal op het middenveld, geflankeerd door Roderick Gielisse en Bram Ros. Jordy Hilterman speelde in de spits met op de vleugels Furhgill Zeldenrust en Gilbrano Plet.

Eerste helft
Het oogt allemaal redelijk onwennig bij de Rijnsburgers en het tempo past een beetje bij de tijd van het jaar. Het is een vrij gelijk opgaande strijd. Een afstandsschot van Lucas Leverland en een gekraakte inzet van Gilbrano Plet zijn de Rijnsburgse wapenfeiten. Guus Zuidema daarentegen moet een keer gestrekt naar de grond en VVSB raakt de paal. Een brilstand bij rust lijkt de afspiegeling van de eerste helft te worden. Maar Richelo Fecunda denkt daar anders over en schiet niet ten onrechte na 44 minuten spelen de 1-0 op het scorebord.

Oplopende score
In de rust blijft Coen Hogewoning in de kleedkamer achter en neemt Jordy Strooker voor het eerst sinds mensenheugenis weer 45 speelminuten voor zijn rekening. De Uien blijven ook in de tweede helft volharden in het maken van verkeerde keuzes. Binnen 10 minuten na rust is de stand 3-0 als Leroy George en Obi Onyeike doeltreffende zijn geweest. Matthieu van den Assem wrijft een kwartier voor tijd nog meer zout in de wonden: 4-0.

Troost
Na een uur spelen worden Rob Overvliet en Daan Walraven voor Sjors Kramer en Lucas Leverland in de ploeg gebracht. Ook Jeroen Spruijt (voor Nino Klaver) en Delano Asante (voor Furhgill Zeldenrust). Het voetbal wordt daarmee gelijk een stuk directer en sneller. Zeker als een kwartier voor tijd Dani van der Moot en Jeffrey Jongeneelen ter vervanging van respectievelijk Jordy Hilterman en Gilbrano Plet ingebracht worden. Maar de tijd is te kort om iets van de opgelopen schade te repareren. De troost moet zijn dat de Rijnsburgse vandaag waarschijnlijk nog niet in hun sterkste opstelling gespeeld hebben. Dat zal op 20 augustus blijken wanneer tegen Scheveningen voor de competitie-ouverture wordt afgetrapt.