outhands

VVSB – Rijnsburgse Boys 1-3

Rijnsburgse Boys heeft de oefenwedstrijd in Noordwijkerhout tegen VVSB met 1-3 gewonnen. Na een onoplettende start (Maurice Fransen scoorde binnen twee minuten 1-0) nam Rijnsburgse Boys het initiatief om deze vervolgens de gehele wedstrijd niet meer weg te geven. Een sterk en aantrekkelijk spelend Rijnsburg declasseerde de Zondag-topklasser op imponerende wijze.

Jeffrey Winter, debuteerde bij Rijnsburgse Boys, beloonde zichzelf, na een ongekende actie nabij de doellijn, met een assist op Martijn Gootjes die (in de 22e minuut) de 1-1 binnen schoot. De twee spitsen hadden een heerlijk combinerend  vier mansmiddenveld achter zich. Na een half uur scoorde Peter Freke de 1-2. Op buitengewoon slimme wijze profiteerde hij van de onoplettendheid van de keeper die volop bezig was om de muur correct neer te zetten. Vijf minuten voor rust was het opnieuw Peter Freke die vanuit een  vrije trap, na een tikkie breed van Kevin Winter, scoorde: 1-3. De keeper had nu wel op tijd de muur klaar staan maar nu zag hij de bal niet….Snoeihard verdween deze in de linkerbovenhoek.

In de tweede helft stond er, door maar liefst zes wissels, een heel ander team in het veld. Met nu drie spitsen in de voorhoede (naast Martijn Gootjes speelden Joost Kuhlmann en Richal Leitoe) kwamen er echter geen doelpunten meer. Ondanks dat Rijnsburgse Boys nog steeds de overhand had, was het minder overtuigend dan in de eerste helft.

Na Almere City FC, VUC en Scheveningen was het de vierde achtereenvolgende oefenwedstrijd waarin in de tweede helft (door beide ploegen)niet gescoord werd. Komende dinsdagavond, 10 augustus, speelt Rijnsburgse Boys om 19.15 uur de volgende oefenwedstrijd tegen een bekende tegenstander: Noordwijk.