Bram van Egmond

VUURWERK VERBODEN OP MIDDELMORS

Over enkele uren trappen we af voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie. Natuurlijk zijn we reuze benieuwd of we onze puike prestatie van het afgelopen seizoen in de Tweede Divisie kunnen verbeteren. Het wordt ongetwijfeld een zeer boeiende competitie!!
De KNVB heeft afgelopen maand kenbaar gemaakt dat zij in samenspraak met de Gemeenten en de Politie dit seizoen inzet op een “zero tolerance” beleid op het gebied van vuurwerk.
Alle vormen van vuurwerk inclusief fakkels en rookpotten zijn dit seizoen uit en thuis verboden.
Aan alle verenigingen in het betaald voetbal en de top van het amateurvoetbal is duidelijk gemaakt dat hier geen enkele ruimte is van af te wijken. De sancties die opgelegd worden door de KNVB bij overtredingen zijn zwaar; hoge boetes en, bij herhaling, wedstrijden zonder publiek. Dit is natuurlijk iets wat we absoluut niet willen!
We vragen daarom medewerking van een ieder om te zorgen dat we dit gaan naleven. De gevolgen zijn immers enorm. Mocht het toch zo zijn dat er toch fakkels en/of rookpotten worden afgestoten dan wordt diegene direct van het sportpark verwijderd.
Indien van toepassing zal alles in het werk gesteld worden om een stadion-/gebiedsverbod en zal diegene aansprakelijk worden gesteld voor de financiële gevolgen.
Met onze supportersvereniging is reeds hierover gesproken en we streven ernaar dat bovenstaande sancties bij onze club niet nodig zullen zijn. Andere sfeeracties worden vanzelfsprekend zeer gewaardeerd en ondersteund door het bestuur.
Laten we er met z’n allen een prachtig seizoen van maken waarbij de ondersteuning van de supporters onmisbaar is, zo is door de HKR de afgelopen 2 seizoenen wel aangetoond!
Namens het bestuur
Ad Hendriksen
(voorzitter)