Ad Hendriksen

Vuurwerk is en blijft verboden in de Jack’s League en bij de bekerwedstrijden!!

Aanleiding

Vandaag heeft de vereniging een schrijven van de aanklager van de KNVB ontvangen waarin staat dat er een vooronderzoek is opgestart over vuurwerk dat voorafgaande aan de wedstrijd tegen vv Katwijk op 11 september jl., maar ook het vuurwerk dat tijdens de wedstrijd is afgestoken. Ook vv Katwijk heeft een schrijven ontvangen.

Zero tolerance
Er geldt al jaren een “zero tolerance” voor het afsteken van vuurwerk rondom de voetbalvelden. Vuurwerk is simpel gezegd gewoon verboden, tenzij dit met toestemming vooraf (lees: vergunningen) van de autoriteiten door een professioneel bedrijf wordt afgestoken. Door de voetballoze periode a.g.v. corona is dit misschien wat weggezakt maar nogmaals een dringend beroep aan een ieder die Rijnsburgse Boys een warm hart toedraagt om GEEN VUURWERK voor, tijdens en na de wedstrijden af te steken. Alle vormen van vuurwerk inclusief fakkels en rookpotten zijn zowel bij uitwedstrijden als bij thuiswedstrijden verboden.

Straffen
Aan alle verenigingen in het betaald voetbal en de top van het amateurvoetbal is duidelijk gemaakt dat hier geen enkele ruimte is van af te wijken.

De sancties die opgelegd worden door de KNVB bij overtredingen zijn zwaar; hoge boetes en, bij herhaling, wedstrijden zonder publiek. Dit is natuurlijk iets wat we absoluut niet willen!

De tabel die in het KNVB Beker voetbal wordt gehanteerd en die ook voor de amateurverenigingen die deelnemen van toepassing is.

De tabel die bij competitie wedstrijden in de Tweede Divisie geldt is qua bedragen iets lager maar in de kern gelijk.

Dringende oproep en gevolgen voor wie zich misdraagt
Daarom nogmaals een dringende oproep aan een ieder om te zorgen dat we dit gaan naleven. De gevolgen zijn immers enorm.

Laten we alsjeblieft afspreken dat we hier per direct mee stoppen.

Mocht het toch zo zijn dat er toch fakkels en/of rookpotten worden afgestoken, dan wordt diegene direct van het sportpark verwijderd.

Indien van toepassing zal alles in het werk gesteld worden om een stadion-/gebiedsverbod te geven en zal diegene aansprakelijk worden gesteld voor de financiële gevolgen.

Tot slot
Met de HKR, onze fantastische supportersvereniging, is hierover in de afgelopen jaren al diverse malen gesproken en we streven ernaar dat bovenstaande sancties bij onze club niet nodig zullen zijn.

Wij stimuleren en enthousiasmeren andere sfeeracties en deze worden vanzelfsprekend zeer gewaardeerd en ondersteund door het bestuur maar ook door de spelers en staf.

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de prachtige start van dit seizoen kan worden doorgezet.

De ondersteuning van de supporters is daarbij onmisbaar, zo is door de HKR de afgelopen seizoenen wel aangetoond!

Namens het bestuur

Ad Hendriksen
(voorzitter)