Bram van Egmond

Vuurwerk is en blijft verboden in de 2e divisie en bij bekerwedstrijden

VUURWERK IS EN BLIJFT VERBODEN IN DE TWEEDE DIVISIE EN BIJ KNVB BEKERWEDSTRIJDEN !!

Aanleiding
Hoewel er aan de voorkant van dit seizoen prima afspraken zijn gemaakt is het helaas bij de laatste derby tegen Quick Boys toch weer misgegaan….
Een prachtige sfeeractie van de HKR, die een enorm bedrag hadden gecollecteerd om een prachtige vuurwerkshow voor de wedstrijd te laten afsteken door een professioneel vuurwerk bedrijf, is hierdoor helaas ernstig teniet gedaan.
Ook is de vereniging inmiddels door de aanklager van de KNVB aangesproken en loopt er een vooronderzoek.

Zero tolerance
Er geldt al jaren een “zero tolerance” rondom de voetbalvelden. Vuurwerk is simpel gezegd gewoon verboden,  tenzij dit met toestemming vooraf (lees: vergunningen) van de autoriteiten door een professioneel bedrijf wordt afgestoken.
Vorige seizoen hebben wij dit al nadrukkelijk gemeld maar toch zijn er weer enkele “zich zelf noemde supporters”  die niet willen luisteren en de vereniging en een ieder die Rijnsburgse Boys een warm hart toedraagt in grote diskrediet brengen.
Alle vormen van vuurwerk inclusief fakkels en rookpotten zijn zowel bij uitwedstrijden als bij thuiswedstrijden verboden.

Straffen
Aan alle verenigingen in het betaald voetbal en de top van het amateurvoetbal is duidelijk gemaakt dat hier geen enkele ruimte is van af te wijken.
De sancties die opgelegd worden door de KNVB bij overtredingen zijn zwaar; hoge boetes en, bij herhaling, wedstrijden zonder publiek. Dit is natuurlijk iets wat we absoluut niet willen!
De tabel die in het KNVB Beker voetbal wordt gehanteerd en die ook voor de amateurverenigingen die deelnemen van toepassing is.

De tabel die bij competitie wedstrijden in de Tweede Divisie geldt is qua bedragen iets lager maar in de kern gelijk.

Dringende oproep en gevolgen voor wie zich misdraagt
Daarom nogmaals een dringende oproep aan een ieder om te zorgen dat we dit gaan naleven. De gevolgen zijn immers enorm. We spraken vorig seizoen al af:

Mocht het toch zo zijn dat er toch fakkels en/of rookpotten worden afgestoten dan wordt diegene direct van het sportpark verwijderd.

Indien van toepassing zal alles in het werk gesteld worden om een stadion-/gebiedsverbod en zal diegene aansprakelijk worden gesteld voor de financiële gevolgen.

Tot slot
Met de HKR, onze fantastische supportersvereniging, is hierover in de afgelopen jaren al diverse malen gesproken en we streven ernaar dat bovenstaande sancties bij onze club niet nodig zullen zijn.
Wij stimuleren en enthousiasmeren andere sfeeracties en deze worden vanzelfsprekend zeer gewaardeerd en ondersteund door het bestuur maar ook door de spelers en staf.

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de prachtige start van dit seizoen kan worden doorgezet.
De ondersteuning van de supporters is daarbij  onmisbaar is, zo is door de HKR de afgelopen 3 seizoenen wel aangetoond!

Namens het bestuur,
Ad Hendriksen (voorzitter)