karly

Vrijwilligster en vrijwilliger van het jaar

Afgelopen zaterdag werd, tijdens de zeer geslaagde Open Dag na de presentatie van de spelers en staf, door voorzitter Ad Hendriksen speciale aandacht van het publiek gevraagd.
Doordat alle activiteiten vanaf medio maart door COVID-19 geannuleerd zijn, kon ook de vrijwilligersavond in La France geen doorgang vinden en dus ook niet de op die avond geplande verkiezing van de vrijwilligster en vrijwilliger van het jaar 2019. Toen we vanaf mei weer voorzichtig voetbalactiviteiten mochten gaan organiseren was het wachten op een geschikt moment om dit alsnog bekend te maken.
Nu blijft er in Rijnsburg weinig geheim maar, met de complimenten aan het organisatiecomité, bleek zaterdag jl. dat zowel de vrijwilligster als de vrijwilliger compleet verrast was met de uitverkiezing.

Britt Frijns werd unaniem als vrijwilligster van het jaar verkozen en dat was niet meer dan terecht. Britt is al jaren lang betrokken bij Rijnsburgse Boys. Een gevalletje “met de paplepel ingegoten” zou je kunnen zeggen, want haar moeder Ariea is ook niet weg te denken op Middelmors. De staat van dienst van Britt laat o.a. zien dat zij al jarenlang betrokken is bij de meisjes-afdeling van Rijnsburgse Boys als trainster en leidster, zij jarenlang mede-organisator is van het Sinterklaasfeest, zij bij thuiswedstrijden vaak de Pupil van de Week mede onder haar hoede neemt, alsook de ballenjongens en -meisjes en jarenlang ook betrokken was bij de Mini-F.
Chris Hogewoning (Chris “de Dook”) was helemaal met stomheid geslagen. Lekker keuvelend met erevoorzitter Cees Driebergen op de tribune, schalde zijn naam door de microfoon als de vrijwilliger van het jaar. Een hoe terecht was ook zijn uitverkiezing! Chris heeft de afgelopen jaren meer en meer prachtige dingen voor onze club gedaan en doet deze per vandaag nog steeds. Een clubman in hart en nieren. De jury noemde in haar rapport (niet limitatief) o.a.: realisatie van het secretariaat enige jaren geleden; organisatie van de bezetting van het secretariaat op de zaterdagen, betrokken bij de realisatie van het seniorenhonk, sinds vorig seizoen betrokken bij de Businessclub Rijnsburgse Boys, hand – en spandiensten in het klusteam op zaterdag etc. etc.
Britt en Chris van harte gefeliciteerd met jullie ook zo terechte verkiezing!