Bram van Egmond

Vrijwilligers gevraagd!

JE BENT OUDER VAN EEN JEUGDLID EN WIL BEST WEL WAT DOEN IN DE VERENIGING?

Als je dit berichtje leest zul je wellicht denken “dit is vast voor een andere ouder bedoeld”  maar nee hoor dit berichtje is echt ook voor jou bedoeld.
Binnen de vereniging kampen we met een enorm tekort aan vrijwilligers. Op het secretariaat maar ook in de kantine. Zo erg dat we met de handen in het haar zitten en een dringend beroep doen op de ouders van onze jeugdleden.
We zoeken de komende tijd zo’n 30 nieuwe vrijwilligers die onze vereniging willen helpen en de huidige vrijwilligers komen ondersteunen in de kantine en het secretariaat.
Wat houdt de functie van kantinemedewerker (m/v) in?
Die vraag komt vaak voorbij. Eigenlijk is het antwoord best wel eenvoudig namelijk het verkopen of bereiden van koffie, thee, limonade, snoep en snacks aan onze spelers en die van de bezoekende verenigingen alsook ook de ouders, broertjes, zusjes etc etc. van die spelers en andere supporters. Dat gaat tegenwoordig met hulp van een kassasysteem dat zeer gebruikersvriendelijk is en voor iedereen achter de bar een enorme vooruitgang is gebleken ten opzichte van het verleden. In minder dan een uur lijkt het of je nooit anders hebt gedaan. Uiteraard is er een vraagbaak die zorgt dat je in geval van vragen de gewenste antwoorden krijgt.
Hoe lang en hoe vaak moet ik dan staan als kantinemedewerker?
We streven naar eens in de 6 a 8 weken een keer achter de bar maar eigenlijk bepaal je dat zelf. Kun je meer is het goed, maar kun je eens in de 10 weken is het ook goed.
Liefst natuurlijk vaker maar dat spreekt voor zich. Het een aantal uur per keer varieert tussen de 3 en 4 uur. De diensten zijn als volgt ingedeeld:
– van 8:00 uur  –   11:00 uur
– van 11:00 uur –  14:00 uur
– van 14:00 uur –  17:00 uur
– van 17:00 uur –  19:30 uur
Ik wil liever poetsen dan achter de bar staan.
Naar deze liefhebbers zijn we ook op zoek. Zaterdagavond vanaf 19:00 tot 20:00 uur moet de keuken en de twee bars (klinkt wat bijzonder maar is wel juist Nederlands) schoongemaakt worden.
We weten zeker dat we hiervoor geen instructie hoeven te geven. Eigenlijk willen we het net zo schoon als thuis hebben voor de nieuwe week.
Ik voel me meer thuis op het secretariaat. Is daar niet wat te doen bij Rijnsburgse Boys?
Onze secretaris Roos van Duyn probeert al jaren de bemensing op het secretariaat optimaal te krijgen. Ook hier eens in de zoveel weken een dagdeel betrokken bij het wel en wee van ons cluppie.
Als gastheer/gastvrouw ontvang je scheidsrechters en de leiding van onze teams en natuurlijk die van de bezoekende verenigingen. Biedt ze een kopje koffie aan of wat fris. Je helpt ze bij vragen of verwijst ze door naar bestuursleden of andere commissieleden.
En pakt de telefoon op als er weer iemand belt met de vraag of het doorgaat (“ja mijnheer we hebben 3 kunstgrasvelden en die zijn regen doorlatend ….”).
Met andere woorden zeer afwisselend.
Levert het nog wat op dat vrijwilligerschap?
Uiteraard!!  Als je structureel vrijwilligerstaken op je neemt (we leggen je graag uit wat dat is) is er nog een mooi financieel voordeel te halen.
Per lid van Rijnsburgse Boys in het gezin € 55,-. Bij drie kinderen die voetballen € 165,- vrijwilligersbijdrage per jaar. Als blijk van waardering!
En nu?
Mailen naar Lennart Paauw indien je interesse hebt voor werkzaamheden in de kantine: lennart.paauw@gmail.com
Of naar Roos van Duyn is het secretariaat meer jouw ding: rosemarievanduijn@gmail.com
We willen zo graag voor 31 oktober a.s. die 30 nieuwe vrijwilligers hebben geworven dus namens het bestuur een dringend verzoek: MELD JE AAN