Bram van Egmond

Vrijwilligers bedankt!!

adhendriksen-art

Wellicht had u deze oprechte kop boven dit artikeltje al veel eerder op de site verwacht van uw voorzitter. Immers het voetbalseizoen 2013/2014 is al weer een tijdje afgelopen en dus zou de conclusie niet meer dan logisch zijn geweest, hier al een week of 8 eerder bij stil te staan.
Ik heb er echter voor gekozen dit vlak voor mijn vakantie te doen, die komend weekend gaat beginnen. Waar ik naar toe ga? Eerlijk gezegd weet ik dat nog niet. We hebben een camper gehuurd en willen in elk geval naar de zon. Natuurlijk gaan er voetbalboeken mee in die camper (o.a. biografieën van Kieft, Van der Meijde en Van Gaal). Want 3 weken zonder voetbal is ook weer zo wat!
Wat ik vlak voor mijn vakantie met u nog wilde delen is het fantastische gevoel over de vrijwilligers die Rijnsburgse Boys dragen. Niet alleen dit seizoen maar feitelijk sinds de oprichting, komend seizoen al weer 85 jaar geleden. Ik heb de afgelopen dagen veel het woordje “trots” voorbij zien komen op televisie en in de kranten bij berichtgeving over de prestaties van ons Nederlandse Elftal in Brazilië.
Welnu ik ben ook o zo trots op de vrijwilligers van onze vereniging. Natuurlijk kan ik hier geen namen gaan noemen want dat zou het artikeltje dan wel erg lang maken. Daarnaast zou er een grote kans bestaan dat ik iemand zou vergeten te vermelden en dat is nu precies wat ik niet wil! Want alle vrijwilligers bij Rijnsburgse Boys, in welke rol dan ook, hebben het afgelopen seizoen weer tot een succes gemaakt.
Mooi voorbeeld van die tomeloze inzet van onze vrijwilligers, was wel de organisatie afgelopen zaterdag van de wedstrijd tussen onze landskampioen Ajax en de landskampioen van Denemarken Aalborg BK. Toen het verzoek van Edwin van der Sar 14 dagen geleden bij ons binnenkwam, om de wedstrijd toch op Middelmors te kunnen laten spelen, is onze club (lees: vrijwilligers!) hier direct mee aan de slag gegaan. En zie wat het resultaat was: een fantastische voetbalmiddag, zo maar in juli, op een, en ik citeer van de officiële Ajax site,  “nagenoeg perfecte grasmat”. Geen onvertogen woord en toen ik avonds Frank de Boer even belde kreeg ik alleen maar complimenten.
Natuurlijk gaat het voetballeven gewoon door op Middelmors. Woensdag start Niek Oosterlee met zijn staf de voorbereiding van de A-selectie op het nieuwe seizoen. Komende weekend, 19 en 20 juli,  zijn we wederom gastheer van het FIFPro Tournament 2014, waarbij profvoetballers uit Nederland, Denemarken, België, Frankrijk, Spanje en Portugal op zoek gaan naar een nieuwe club. De open dag is dit jaar op zaterdag 26 juli, waarbij Rijnsburgse Boys die middag ook haar eerste oefenwedstrijd tegen Leonidas speelt. U hoeft u niet te vervelen in de komende weken!!
Tot slot wens ik u allen, maar in het bijzonder onze vrijwilligers, een fijne vakantie toe.
Omdat er een grote kans is dat we met de camper uiteindelijk in Spanje belanden (is altijd prettig toeven daar, vooral als je als Nederland het nationale team met 5-1 afgedroogd hebt) wil ik afsluiten in stijl.
Rijnsburgse Boys , més que un club !!
Met vriendelijke groet,
Ad Hendriksen
(uw voorzitter)