outhands

Voorwaarden topklasse geaccepteerd

(Bron KNVB.nl)

 De bondsvergadering van de KNVB heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de voorwaarden waaronder de topklasse van start kan gaan.

Dit betekent dat vanaf het seizoen 2010/’11 in het amateurvoetbal kan worden gewerkt met onder meer een cao voor contractspelers, een opleidingsvergoeding en solidariteitsbijdrage en nieuwe overschrijvingstermijnen. Tevens wordt de promotie-/degradatieregeling van kracht.

De voorstellen van het bondsbestuur, voorbereid door een taskforce bestaande uit vertegenwoordigers van amateurvoetbal en betaald voetbal, worden op verzoek van de afgevaardigden in het seizoen 2011/’12 geëvalueerd. De definitieve reglementen met betrekking tot de topklasse worden na deze evaluatie vastgelegd.

‘Historische dag’

Bondsvoorzitter Michael van Praag is blij met de unanieme besluitvorming: “Dit is een historische dag voor het voetbal. Het besluit over de voorwaarden van de topklasse is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de secties amateurvoetbal en betaald voetbal van de KNVB.”

Directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis: “Het akkoord van de bondsvergadering is een geweldige stap om het gat tussen amateurvoetbal en betaald voetbal te dichten. Vanaf de start van de topklasse in augustus kunnen we ervaring opdoen met de voorwaarden, om deze in het tweede seizoen met de clubs te evalueren.”