outhands

Voorronde NTK 2009 een groot succes!

Vorige week donderdag (herfstvakantie) is Rijnsburgse Boys gastheer geweest voor één van de voorrondes van het Nederlandse Techniek Kampioenschap 2009 voor de jeugd t/m 14 jaar. Er hadden zich vijftig spelers aangemeld voor dit evenement waaronder veel Rijnsburgse spelers en speelsters.

De morgen begon druilerig maar het hield acuut op met regenen toen de spelers warmgedraaid waren. Onder leiding van ervaren techniektrainers van de Complete Techniek en een aantal jeugdselectietrainers van RBB werden de jongens klaargestoomd met technische trucs en balvaardigheidsoefeningen. Het doel was “baas worden over de bal”. Eerst moest de basis worden gelegd door het onder de knie krijgen van de bewegingen. Vervolgens werd dit gecombineerd met het afronden op doel en als laatste moesten de jongens het geleerde in de praktijk brengen in verschillende partijvormen.
Voor de middag werd er van 9.45 uur t/m 12.45 uur getraind met een korte tussenstop voor een limonadepauze.

Na de gezonde lunch met volop brood en fruit die bovendien perfect verzorgd was door de dames van de kantinecommissie, hadden de spelers weer voldoende brandstof om er nog eens twee uur tegenaan te gaan. ’s Middags werd de lat weer iets hoger gelegd en werden er weer nieuwe technieken aangeleerd. Wie zou verwachten dat na vijf intensieve uren de energie op zou zijn, zat er volkomen naast. Tot het laatst toe werd er fanatiek meegedaan. Het doel van de dag was bereikt. De spelers waren de baas over de bal en durfden dit ook in praktijk te brengen in de partijspelen. Wat zullen we de komende wedstrijden gaan genieten!

Na deze intensieve dag stond er nog een broodje frikadel of kroket klaar in de kantine. De jongens kregen naast de bal en het voetbalshirt ook nog een mooie standaard, een voetbalblad en een diploma mee naar huis. Er waren dus alleen maar winnaars deze dag!

Op deze dag werden ook nog een viertal spelers geselecteerd die deel gaan nemen aan de landelijke finale welke komend weekend in Papendal gehouden zal gaan worden. De winnaars van deze dag waren: Mario Heemskerk (11/12 jarigen), Jordi Oudshoorn (9/10 jarigen), Daan Noort (7/8 jarigen) en de wildcard was voor Romy Guyt. Wij wensen hen heel veel succes het komende weekend! De hoofdprijs is een geheel verzorgde meerdaagse reis naar Manchester United. Daar kan een kijkje genomen worden in de keuken van René Meulensteen, de techniektrainer van de profs van Manchester United en de grote animator achter dit Nederlandse Techniek Kampioenschap.

Kantinecommissie en dames achter de bar bedankt voor de perfecte organisatie en ook de trainers van de Complete Techniek en de trainers van RBB (Jaco Hogewoning, Aad van Duijn en Patrick Karregat) bedankt voor hun actieve bijdrage op de velden.

Hugo Slootweg