outhands

Voorbeschouwing Zwaluwen

 Rijnsburgse Boys reist zaterdag naar Hoorn voor de uitwedstrijd tegen Zwaluwen ’30. Beide ploegen wonnen hun laatste competitiewedstrijd. Rijnsburgse Boys won op sportpark Middelmors overtuigend van Capelle   (5-1) en Zwaluwen ’30 won in eigen huis verdiend met 1-0 van Ter Leede. Het winnende doelpunt van de roodzwarten kwam op naam van topschutter Roel de Vries. De Vries is de meeste opvallende naam bij Zwaluwen ’30. De goalgetter nam al 15 van de in totaal 33 gescoorde doelpunten van de ploeg uit Hoorn voor zijn rekening.

Zwaluwen ’30 debuteert dit seizoen niet onverdienstelijk op het hoogste amateurniveau. De ploeg van trainer Anand Jagdewsing staat op een 9de plaats in de Hoofdklasse A, maar de Hoornse formatie is desondanks nog niet gevrijwaard van eventuele degradatiezorgen. Het verschil met een promotie/degradatieplaats is slechts drie punten. Daar tegenover staat dat de achterstand op DOTO (de nummer 5 van de Hoofdklasse A) ook slechts drie punten bedraagt. Het kan dus nog alle kanten op met Zwaluwen ’30.

Rijnsburgse Boys aast naar de eerste overwinning in een uitwedstrijd dit seizoen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook niet zo dat de geelzwarten slecht presteren buiten Rijnsburg. Slechts één keer verloor Rijnsburgse Boys dit seizoen en dat is een prestatie die geen ploeg in de Hoofdklasse A kan nazeggen. Rijnsburgse Boys zal zoals gewoonlijk voor de winst gaan. Gezien de stand op de ranglijst is dat ook noodzakelijk. Wil Rijnsburgse Boys de titelstrijd blijven voortzetten dan is overwinning bij Zwaluwen ’30 mooi meegenomen. Een lastige opgave, want Zwaluwen ’30 heeft bewezen over een sterke ploeg te beschikken, terwijl slechts twee keer dit seizoen een ploeg met een overwinning uit Hoorn wist te vertrekken (FC Lisse en ASWH).

 Clubgegevens Zwaluwen ‘30
Opgericht: 15 februari 1930

Erelijst:
Zwaluwen ‘30 is er nog nooit in geslaagd een kampioenschap te veroveren op het hoogste amateurniveau

Shirt: rood/zwart verticaal gestreept
Broek: zwart
Kousen: rood/zwart

Sportcomplex Middelweg
Berkhouterweg 23
1624 NS Hoorn
Telefoon: 0229 – 273870

Website: www.zwaluwen.nl

Wapenfeiten van Zwaluwen ’30 van de laatste 10 seizoenen
1997 – 2006 niet bekend
2006 – 2007 kampioen eerste klasse A
 
Onderlinge resultaten in competitieverband (statistieken)
Dit seizoen staan Zwaluwen ’30 en Rijnsburgse Boys voor het eerst tegenover elkaar in competitieverband. Rijnsburgse Boys won de allereerste ontmoeting op 29 september 2007 op sportpark Middelmors met 3-1 . De Rijnsburgse doelpunten kwamen op naam van Erwin van der Lugt (2x) en Martijn Gootjes.

Routebeschrijving naar Zwaluwen ‘30 (google)

In verband met een afzetting (veiligheidsmaatregelen) is het complex van Zwaluwen ’30 maar op één manier te bereiken. Men dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Parkeren is alleen toegestaan op het parkeerterrein of aan de linkerkant van de Berkhouterweg. Er geldt een parkeerverbod aan de fietspad kant. Vanuit  de richting Amsterdam, afslag 8 Hoorn-West, bij de stoplichten links afslaan, Venneweg vervolgen tot aan rotonde, die U voor de helft neemt. U ziet het parkeerterrein meteen aan u linkerkant liggen, aan de overkant van het parkeerterrein bevind zich het sportcomplex.

 Programma zaterdag 1 maart 2008
Rijnsburgse Boys – Zwaluwen ’30 (aanvang: 14.30 uur)

Overige wedstrijden
Ter Leede – SHO
Noordwijk – Excelsior Maassluis
DOTO – Barendrecht
Katwijk – FC Lisse
ASWH – Quick Boys
Capelle – TOGR

Stand Hoofdklasse A

Wedstrijdverslag Zwaluwen ’30 – Rijnsburgse Boys
Het verslag van de wedstrijd Zwaluwen ’30 – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond vanaf ongeveer 21.00 uur te lezen hier op de website.

Bronvermelding
– clubgegevens Zwaluwen ’30 afkomstig van de website www.zwaluwen.nl
– zie voor het totaaloverzicht van het zaterdagvoetbal op de website www.voetbalopzaterdag.com
– foto’s Hans Heemskerk (Rijnsburgse Boys – Zwaluwen ’30 seizoen 2007/2008)