outhands

Voorbeschouwing WKE – Rijnsburgse Boys

“Motivatie” zal ongetwijfeld een onderdeel vormen van de opleiding Trainer/Coach I. Komende zaterdag zullen de heren Paus en Verdonkschot niet terug hoeven te grijpen op dit cursusonderdeel, de wedstrijd van afgelopen zaterdag functioneert ongetwijfeld nog als katalysator. De coaches zullen eerder aandacht besteden aan het bewaren van de rust en het spelen van het eigen spelletje. In de laatste teambespreking onder zijn leiding kan Ted Verdonkschot ook simpel en helder zijn: er mag zaterdag niet verloren worden. Maar tussen theorie en praktijk zitten in dit geval minimaal 90 speelminuten speeltijd.

De schorsing van Bennie van Noord zal de afgelopen week wel een feit geworden zijn zodat zijn plaats vanaf de aftrap op een andere manier opgevuld zal moeten worden. Mede door de beschikbaarheid van een aantal multifunctioneel inzetbare spelers zal de technische leiding daar zeker in slagen. Aangevuld met de kracht van het collectief ziet de selectie uit naar een ongetwijfeld bijzondere voetbalmiddag. In de wetenschap dat pas na het eindsignaal de waarde van de 1-0 thuis-overwinning afgelopen week bepaald kan worden.

Ook zaterdag zal gastheer WKE met het nodige respect tegemoet worden getreden. Trainer André Paus zag zijn mogelijkheden voor de samenstelling van zijn team de afgelopen week alleen maar groter worden. Erik Eleveld is hangende het hoger beroep tegen zijn rode kaart tegen Westlandia weer speelgerechtigd terwijl Berry Hoogeveen (ex- Emmen en Heracles) na een blessure weer in staat is te spelen. Rick Slor schijnt nog steeds een twijfelgeval te zijn alhoewel de bijna 38-jarige ex-prof weinig kansen toegedicht worden. Berend Oosting liep vorige week een blessure op die voetballen voorlopig belemmerd, de vraag is of Paus nogmaals “Op zoek naar Joseph” zal uitvoeren. Broer Joseph Oosting, assistent-trainer van BVO Emmen, was nog steeds lid van WKE en vloog vanaf zijn vakantiebestemming in Italië over om al snel tegen Rijnsburg in te vallen. Daarnaast kon het team uit Emmen afgelopen zaterdag al de nodige fysieke kwaliteit in het veld brengen, zoals spits Paul Weerman (17 goals in de competitie) en in de verdediging Martijn Doldersum en Kevin Mooibroek. In Drenthe wordt dit duo ook wel eens vergeleken met Ellert en Brammert. In de sage vormen laatstgenoemden een vader en zoon, twee reuzen, nauwelijks in toom te houden. In de legende was het een vrouw die het reuzenduo wist te bedwingen, de wijze waarop zou de goedkeuring van de KNVB niet weg kunnen dragen. Voor de spitsen van Rijnsburgse Boys de uitdaging deze WKE-ers in de luren te leggen.

Aan de heer (Jo-Annes) de Bat uit Goes de eer de wedstrijd in goede banen te leiden. De 27-jarige voormalige doelman en coming-man binnen het scheidsrechtersgilde fluit om 16.00 voor de aftrap op Sportpark Grote Geert in Emmen. “Als twee spelers ruziemaken probeer ik dat met een grap op te lossen. Ik probeer heel nuchter, maar ook heel beslist te zijn. Als scheidsrechter moet je een spelleider zijn, niet een baasje. Ze zeggen vaak over scheidsrechters dat ze autoritair zijn, omdat ze thuis niets te zeggen zouden hebben. Blijkbaar is dat bij mij niet het geval…’ “

De inmiddels ook landelijke bekende zanger Jannes (Wolters) mag zich een kind van het kamp De Ark noemen. Op de vroege zaterdagavond zullen we weten welke woord zijn nieuwste single “Ietsie pietsie” het best kan completeren. Hoe dan ook, na zaterdag komt er een einde aan het voetbalseizoen 2008-2009. Het is 18 april 2009 wanneer Rijnsburgse Boys de titel pakt in de Hoofdklasse A bij de zaterdagamateurs. Een dag later, op 19 april werd AZ landskampioen bij de professionals. AZ trapte afgelopen vrijdag met een eerste training af voor het seizoen 2009-2010, de amateurs zijn twee maanden na hun eerste titel nog steeds bezig uit te vechten wie zich algeheel landskampioen bij de amateurs mag noemen. Terwijl op de Middelmors een groen kluitje met wat kalk nog twee maanden de tijd heeft om weer uit te groeien tot een volwaardige penaltystip. Wat het resultaat zaterdag ook zijn mag, het was een onvergetelijk seizoen!