outhands

Voorbeschouwing Westlandia 2 – Rijnsburgse Boys

 Dinsdagavond 22 februari speelt Rijnsburgse Boys 1 een wedstrijd in de 8e finales van de districtsbeker tegen Westlandia 2. De wedstrijd begint om 20.00 uur op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. Voor Rijnsburgse Boys betekent dit de eerste uitwedstrijd in dit bekertoernooi dit seizoen. Ook de overige wedstrijden in deze bekerronde worden op dezelfde dag gespeeld.

Wanneer er al eens sprake mocht zijn van een onbekende tegenstander in het bekertoernooi dan is het deze keer wel. Westlandia 2 is, in tegenstelling tot het eerste elftal, niet direct een team wat wekelijks in de picture staat. Daar waar het eerste elftal moeizame tijden doormaakt in de Hoofdklasse A zondagamateurs voetbalt het 2e elftal van Westlandia er ogenschijnlijk vrolijk op los. Een voorlopige tweede plaats in de reserve-hoofdklasse A met uitzicht op meer zal trainer Piet Boon vooralsnog tevreden stellen. Afgelopen zondag speelde het team de uitwedstrijd tegen HBS 2, de nummer 3 van de ranglijst en won met 2-4.

Rijnsburgse Boys haalde de laatste 16 door thuis te winnen van resp. Zuidland, CVV Zwervers en HMSH. Westlandia 2 plaatste zich door VVSB (1-1) en Smitshoek (1-4) te verslaan. Daarvoor waren in de eerste wedstrijd strafschoppen noodzakelijk maar dat doet niet af aan de prestatie om een topklasser beentje te lichten. Binnen een minuut keek de ploeg uit Noordwijkerhout al tegen een achterstand aan toen Remco van der Ark een te korte terugspeelbal tot doelpunt promoveerde. Na de gelijkmaker vroeg in de tweede helft werden de ploegen tot het nemen van strafschoppen veroordeeld. Doelman Dion van Splunteren creëerde de rol van uitblinker voor zichzelf door twee penalties te stoppen waardoor de uitschakeling van VVSB een feit werd.


Eerder werd in het bekertoernooi Zuidland met 4-0 verslagen

Routebeschrijving
Voor de TomTom-ers onder ons: het sportpark is de vinden op De Hoge Bomen 4, 2671 NZ Naaldwijk. En alhoewel een routebeschrijving naar Naaldwijk voor Rijnsburgers waarschijnlijk gelijk staat met water naar de zee dragen voor de volledigheid toch maar even:
Neem op het knooppunt Prins Clausplein de A4, E30 richting Rijswijk
Ga rechtdoor de A4 (E30) op (na 2.7Km)
Neem na 4.8Km afslag Den Haag Zuid afrit 12
Ga na 400m rechtsaf op de Wippolderlaan (E30, N211)
Ga na 1.6Km linksaf de Veilingroute (N222) op
Ga na 5.3Km linksaf de Middelbroekweg (N466) (verkeerslichten) op
Ga rechtdoor bij verkeerslichten (rechts voorsorteren) de Kruisbroekweg op (na 1.3Km)
Ga na 0.6Km linksaf (rotonde 3/4) de Zuidweg op
(googlemaps)