outhands

Voorbeschouwing VVSB

 Aanstaande zaterdag speelt Rijnsburgse Boys in de derde ronde van de Districtsbeker West II een uitwedstrijd tegen streekgenoot VVSB uit Noordwijkerhout. Met de loting tussen beide ploegen staat er gelijk een topper op het bekerprogramma. VVSB timmert al jaren aan de weg van het zondagvoetbal en maakt dit seizoen haar debuut op het hoogste amateurniveau. Een prestatie op zich, omdat in de Bollenstreek het voetbal op zaterdag de boventoon voert. De paarsgelen begonnen sterk aan het seizoen, verzeilde daarna in een mindere periode, maar staan inmiddels op een verdienstelijke zesde plaats in de hoofdklasse A.

Afgelopen zondag verloor VVSB in eigen huis met 1-2 van titelkandidaat FC Turkiyemspor. Saillant detail: Rijnsburgse Boys won op 6 augustus 2005 met 0-1 bij FC Turkiyemspor. Dit was in het kader van het landelijke KNVB-profbekertoernooi. VVSB beschikt over een degelijke ploeg die speelt naar haar mogelijkheden. Het team van trainer Robbert de Ruiter speelt graag verzorgd voetbal, maar moet het met name hebben van een sterk collectief. Met dat laatste zit het wel goed, want met veel spelers met een paarsgeel hart zit er veel karakter in de ploeg.

 Voor VVSB-trainer Robbert de Ruiter heeft de bekerwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys een apart tintje. De Ruiter heeft ruim 10 jaar bij Rijnsburgse Boys rondgelopen. Van 1993 tot 1996 speelde De Ruiter in het eerste elftal van de geelzwarten. Ook was het ruim 6 jaar jeugdtrainer van de Rijnsburgers en was hij een periode assistent van hoofdtrainer Henk Wisman. In de jeugd had hij Bart en Peter Freke, Danny van der Vijver en Jaap Jan Zandbergen onder zijn hoede. “Met veel Rijnsburgers heb ik een goede band, de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys geeft voor mij een apart gevoel”, aldus de 39-jarige De Ruiter. Ook voor VVSB-doelman Marcel IJzendoorn heeft de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys een apart tintje. Hij stond in het seizoen 1996-1997 onder de lat bij de geelzwarten.

Voor Rijnsburgse Boys is dit de eerste wedstrijd in de districtsbeker van dit seizoen. Omdat de Rijnsburgers deel nam aan het landelijke bekertoernooi – waarin het werd uitgeschakeld door Roda JC – was de ploeg de voorgaande ronden vrij.

Let op: het tijdstip van de wedstrijd VVSB – Rijnsburgse Boys is om 16.00 uur!

Historie van VVSB
In 26 oktober 1931 werd de Voetbal Vereniging Sint Bavo (VVSB) opgericht. In het seizoen 1934-1935 werd voor het eerste kampioen in de zondag derde klasse van de Leidse Voetbalbond (LVB).
In 1941 werd de ploeg weer kampioen en promoveerde naar de vierde klasse NVB. In het seizoen 1942-1943 werd VVSB ongeslagen kampioen met veel spelers van SJC uit Noordwijk. Dit kwam omdat het veld van SJC gesloten was door de Duitsers wegens protesten tegen het bord “Verboden voor Joden”.

Een seizoen later werd VVSB opnieuw kampioen door een beslissingswedstrijd tegen Naaldwijk te winnen. In 1957 werd er ook een zaterdagtak van VVSB opgericht. In 1971 werd het sportterrein Boekhorst officieel in gebruik genomen. In het seizoen 1977-1978 werd VVSB weer eens kampioen en promoveerde naar de derde klasse. In de jaren die volgden zou de opmars van VVSB doorgaan met als kroon op het werk de promotie naar de zondaghoofdklasse door in het seizoen 2004-2005 kampioen te worden van de eerste klasse.

Clubgegevens VVSB
Shirt: paars met dunne gele verticale strepen
Broek: geel
Kousen: geel met paarse rand

Dr. Schaepmanlaan 2
2211 AV Noordwijkerhout
0252 – 37 35 33

Routebeschrijving VVSB
Zie website: www.vvsb.nl
Let op: vanwege het carnaval in Noordwijkerhout is het VVSB-terrein alleen te bereiken via de N206, afslag Noordwijkerhout-Noord.

Onderlinge resultaten:
Omdat Rijnsburgse Boys uitkomt in het zaterdagvoetbal en VVSB in het zondagvoetbal zijn de officiële ontmoetingen tussen beide clubs beperkt tot het amateurbekertoernooi. In het verleden stonden beide ploegen twee keer eerder tegen over elkaar in het bekertoernooi. Beide ontmoetingen vonden toen ook in Noordwijkerhout plaats. De resultaten zijn als volgt:
Seizoen 1996-1997
5de ronde VVSB – Rijnsburgse Boys: 1-2
De Rijnsburgse doelpunten zijn afkomstig van Gert van Beelen en Patrick Kamperveen
Seizoen 2001-2002
voorronde VVSB – Rijnsburgse Boys: 0-2
De Rijnsburgse doelpunten zijn afkomstig van Alex Redel en Berry Charité

Conclusie
Gezien de statistische gegevens zijn de Rijnsburgers favoriet aanstaande zaterdag. De geelzwarten zijn echter gewaarschuwd. Vorig seizoen werd er twee maal vriendschappelijk gespeeld tegen VVSB. Beide wedstrijden gingen met 4-1 verloren.
 (Bron historische gegevens: Jubileumboek ’75 jaar Rijnsburgse Boys’ van de auteurs Kees van Delft, Henk Hogewoning, Bram van Zuijlen en Gerard van Zuijlen)

Programma zaterdag 25 februari 2006
VVSB – Rijnsburgse Boys (aanvang: 16.00 uur)

Overige bekerwedstrijden 3de ronde:
Scheveningen – Leonidas: 3-1 (gespeeld op 14 februari 2006)
Westlandia – Concordia (23 februari 2006)
Capelle – Noordwijk
ARC – TONEGIDO
Quick Boys – UVS
TOGR – Nieuwenhoorn
FC Lisse – Katwijk
Verburch – DOTO
VVSB 2 – Ter Leede
Opvallend is dat VVSB 2 nog actief is in het bekertoernooi en zaterdag in eigen huis Ter Leede ontvangt. De wedstrijd begint om 14.00 voor de wedstrijd VVSB – Rijnsburgse Boys.
VUC – SHO
Bovenstaande wedstrijden worden op 25 februari 2006 gespeeld
ADO Den Haag (ama) – DHL (26 februari 2006, ADO heeft zich teruggetrokken)
Neptunus – Haaglandia/Winston (26 februari 2006)

Wedstrijdverslag VVSB – Rijnsburgse Boys
Het verslag van de bekerwedstrijd VVSB – Rijnsburgse Boys  is zaterdagavond te lezen hier op de website. In verband met het tijdstip van de wedstrijd zal het verslag later dan het normale tijdstip van 19.00 uur op de website staan.