IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing VVOG – Rijnsburgse Boys

vvog
De nederlaag tegen Scheveningen maakte afgelopen zaterdag een einde aan de korte Rijnsburgse overwinningenreeks. Het werd dus, na Quick Boys en ODIN ’59, geen serie van drie opeenvolgende overwinningen. Het betekende wel een pijnlijke verlenging van een andere Rijnsburgse reeks: uitnederlagen. De drie achtereenvolgende bezoeken aan ASWH, Harkemase Boys en Scheveningen leverden allen nul punten op. En dan staat komende zaterdag opnieuw een uitwedstrijd op het programma, promovendus VVOG op sportpark De Strokel in Harderwijk.
Herinneringen
De laatste Rijnsburgse herinneringen aan het fraaie sportpark van VVOG dateren van 1 juni 1996. De Rijnsburgers speelden er, één jaar na de degradatie uit de eerste klasse – de hoogste afdeling op dat moment -, een beslissingswedstrijd om promotie tegen AVW’66. Vanwege een 1-1 eindstand moest er worden verlengd. Gesteund door 1.500 supporters trok Rijnsburgse Boys de winst met 3-1 naar zich toe. Binnen het jaar was Rijnsburgse Boys dus weer terug op het hoogste niveau. Dit seizoen verkeren de Rijnsburgers in eenzelfde situatie. Spelen in de derde divisie is één stap verwijderd van de tweede divisie, op dit moment het hoogst haalbare. Maar of de terugkeer naar het hoogste niveau, net als in 1996, binnen het jaar gemaakt zal worden? Deze doelstelling is wel uitgesproken bij de start van het huidige seizoen. Een wedstrijd tegen VVOG dient dan wel ‘gewoon’ gewonnen moeten worden….
Promotie
VVOG kwam vorig seizoen nog uit in de hoofdklasse C. Daarin eindigden de Harderwijkers met 44 punten uit 26 duels op de vierde plaats. Na een aarzelende start – de eerste periode leverde slechts acht punten op – kwam VVOG goed op stoom. Voetbal Vereniging Ons Genoegen veroverde de tweede periode en mocht daarom in de nacompetitie tegen DOVO spelen. De eerste wedstrijd werd thuis op spectaculaire wijze met 4-3 gewonnen. Het duurde vervolgens even voor de return kon worden gespeeld. Op last van de burgemeester van Veenendaal gebeurde dat namelijk niet bij DOVO, maar in het stadion van FC Emmen. Daar behaalde VVOG het gewenste resultaat, een 1-1 gelijkspel, zodat de historische promotie naar de derde divisie een feit werd. In Harderwijk werd dit gevoeld als aansluiting met de top van het amateurvoetbal.
Grillig
De start in de derde divisie betekende voor VVOG aftasten. De eerste drie wedstrijden leverden een overwinning, een nederlaag en een gelijkspel op. Vervolgens werden de resultaten echt grillig. Een bezoek aan Jong Almere City FC leverde een 8-1 nederlaag op; twee weken later werd bij Quick Boys een 1-5 overwinning geboekt. Dat VVOG inmiddels gewend is geraakt aan de derde divisie bewijzen de drie overwinningen in de laatste vier wedstrijden. De Harderwijkers zijn daarmee het linkerrijtje binnengedrongen, één plek onder Rijnsburgse Boys. Opvallend is wel dat van de achttien punten er slechts vijf thuis en maar liefst dertien op vreemde bodem zijn behaald. Bij Rijnsburgse Boys is het juist andersom: slechts vijf punten in de uitwedstrijden en vijftien in de thuiswedstrijden.

teamfoto-vvog

Bron: vvog.nl


Topscorer
VVOG staat bekend als een ploeg die wel wil voetballen. De gevaarlijkste linie is de voorhoede. De ploeg speelt 4-3-3 met twee behendige buitenspelers en Jeremy de Graaf in de spits. De oud-speler van Spakenburg en SC Cambuur is een gevaarlijke spits met een goed oog voor diepgang. Hij is al vele weken de topscorer in de derde divisie, momenteel met dertien treffers. Hoogtepunt voor hem was de 1-5 overwinning tegen Quick Boys waarin hij vier keer scoorde. Scheidsrechter komende zaterdag is Clay Ruperti uit Capelle aan den IJssel, die voor het eerst dit seizoen een wedstrijd van beide clubs fluit. Vorig seizoen floot hij voor Rijnsburgse Boys de verloren wedstrijden in Ermelo tegen DVS ’33 (3-0) en in Rijnsburg tegen FC Lisse (2-3).
Clubgegevens VVOG
Opgericht: 13 mei 1927
Erelijst:
Zaterdagkampioen in 1969 en 1997
Algeheel amateurkampioen in 1969
Districtsbeker in 2003
Sportpark:De Strokel (kunstgras)
Strokelweg 9
3847 LR  Harderwijk
Website: www.vvog.nl
Tenue
Shirt: groen
Broek: wit
Kousen: wit
Trainer: Ed Engelkes
Onderlinge resultaten in competitieverband (statistieken)
Seizoen 1990-1991
VVOG – Rijnsb. Boys: 3-2
Rijnsb. Boys – VVOG 3-2
Seizoen 1985-1986
VVOG – Rijnsb. Boys: 1-4
Rijnsb. Boys – VVOG: 1-1
Seizoen 1983-1984
VVOG – Rijnsb. Boys 0-3
Rijnsb. Boys – VVOG: 1-0
Totaalscore periode 1983-2016
6 wedstrijden
4 overwinningen
1 gelijk
1 nederlaag
Doelsaldo: 14 voor en 7 tegen
Totaalscore in Harderwijk 1983-2016
3 wedstrijden
2 overwinningen
0 gelijk
1 verloren
Doelsaldo: 9 voor en 4 tegen
Programma zaterdag 26 november
VVOG – Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Capelle – ASWH
FC Rijnvogels – Jong FC Volendam
Huizen – SteDoCo
Jong Almere City FC – Quick Boys
ODIN ’59 – DVS ’33 Ermelo
ONS Boso Sneek – FC Lisse
Scheveningen – Harkemase Boys
IJsselmeervogels – Jong FC Groningen
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen via www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd VVOG – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.