IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing TEC – Rijnsburgse Boys


Volgens Pieter Mulders is Rijnsburgse Boys de ploeg in vorm welke boven iedereen uitstijgt. Grootspraak van een vertrekkende trainer? Wat statistieken betreft absoluut niet! Met achttien punten uit de laatste zeven wedstrijden zijn de Uien momenteel de best presterende tweede divisionist. Katwijk heeft drie punten minder kunnen bijschrijven, gevolgd door GVVV en Excelsior Maassluis die beide dertien punten behaalden. De optimisten op Middelmors zullen natuurlijk zeggen: komende zaterdag deze lijn doortrekken tegen TEC! Maar…… vorige week vrijdagavond legde professor Robbert Dijkgraaf in een live college op televisie uit dat één van de belangrijkste principes over de wereld waarin wij leven, symmetrie is. Het is te hopen dat dit principe, voor wat betreft de uitslagenreeks die TEC en Rijnsburgse Boys de laatste weken hebben neergezet, verbroken gaat worden. TEC wisselde in de laatste zes competitiewedstrijden een overwinning af met een nederlaag en omgekeerd. Afgelopen zaterdag was de nederlaag (dit keer een 5-0 verlies bij IJsselmeervogels) aan de beurt. Dus dat zou betekenen dat komende zaterdag een overwinning in het vooruitzicht staat. De recente resultaten van Rijnsburgse Boys zijn ook bekend: na drie overwinningen op rij (Jong Sparta, HHC Hardenberg en Kozakken Boys) volgde een nederlaag (De Dijk) met vervolgens weer drie overwinningen (AFC, De Treffers en Excelsior Maassluis). Het zal toch niet zo zijn dat ….. Nee, in Rijnsburg doen we even niet aan symmetrie!
Opmars
Als een raket de hoogte in, zo kun de je prestaties van TEC in de laatste jaren zonder overdrijven omschrijven. Het is bewonderenswaardig dat de voetballers uit Tiel vanaf 2010, toen zij nog uitkwamen in de derde klasse, via drie kampioenschappen en éénmaal de nacompetitie, de zondag topklasse bereikten. Maar daarmee was het sprookje in het Betuwse stadje nog niet voltooid. Als debutant bleef TEC twee seizoenen geleden in de zondag topklasse heel lang in het spoor van streekgenoot en uiteindelijke kampioen FC Lienden. Met slechts één punt verschil moest de titel aan deze rivaal worden gelaten. De tweede plek betekende wel promotie naar de nieuwe tweede divisie. Een supersnelle opmars dus – in zes seizoenen van de derde klasse naar de tweede divisie – die tamelijk uniek genoemd mag worden binnen het amateurvoetbal en daarmee het Tielse topvoetbal nadrukkelijk op de kaart zette. Achter deze successtory zit en zat een vooropgezet plan achter. In 2010 staken bestuur, sponsors en vrijwilligers van de Tielse Eendracht Combinatie de koppen bijeen om een vijfjarenplan op te zetten om TEC aan de grote middelmaat te laten ontsnappen. Gery Vink (52), ex-prof van FC Wageningen en na zijn actieve voetbalcarrière jeugdopleider bij Vitesse, PSV en Ajax, werd aangetrokken als kartrekker van het ‘Project TEC’. Onder leiding van deze technisch adviseur, die in zijn zoektocht naar spelers met meerwaarde over een zeer groot netwerk beschikt, werd die opgave niet alleen op papier uitgewerkt maar ook werkelijk waargemaakt.

Tweede divisie
De grote vraag vorig seizoen was natuurlijk of de ploeg van Frits van den Berk zich ook in de tweede divisie staande zou kunnen houden. De eerste seizoenshelft was niet veel belovend. Een langer verblijf in de tweede divisie dreigde in de winter zelfs in gevaar te komen. TEC had uit achttien wedstrijden slechts zestien punten verzameld, zes meer dan hekkensluiter Jong FC Twente. Er was een meedogenloze renovatie van de selectie nodig. En zo geschiedde. Met de komst van een heel wat oud-profs (onder wie voormalig FC Utrecht-speler Barry Maguire) bleek handhaving in de tweede seizoenshelft een relatief eenvoudige opgave met negenentwintig punten uit zestien wedstrijden, slechts zeven minder dan het superieure Jong AZ. TEC eindigde uiteindelijk op plek twaalf, dus hoog in het rechterrijtje. Afgelopen zomer wist TEC zijn sterkhouders te behouden en leek daarmee een serieuze gooi te doen naar het linkerrijtje in de tweede divisie. Een blik op de ranglijst leert dat TEC zijn aspiraties vooralsnog niet kan waarmaken. Met veertien punten uit dertien wedstrijd staat de ploeg momenteel op plaats vijftien, ofwel een p/d plek. Vooral de negenentwintig tegendoelpunten (alleen Achilles ’29 heeft er meer tegen) springen in het oog bij de doorgaans zo stugge selectie.

Clubgegevens TEC
Oprichtingsdatum: 1 juni 1924
Sportpark
Sportpark De Lok
Predikbroedersweg 3
4003 AL Tiel
Website
www.svtec.nl
Tenue 
Shirt: oranje 
Broek: wit
Kousen: oranje
Trainer 
Frits van den Berk
Topscorer
Wimillio Vink met zeven treffers
Wapenfeiten TEC in tweede divisie en topklasse zondag
2016 – 2017 12e plaats tweede divisie 
2015 – 2016 2e plaats topklasse zondag 
Onderlinge resultaten
Eerder dit seizoen speelden TEC en Rijnsburgse Boys tegen elkaar in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker. Rijnsburgse Boys won in Tiel, na verlenging, met 1-3. De Rijnsburgse doelpuntenmakers waren Jeffrey Jongeneelen (in de dertiende minuut) en Joël Tillema en Jayson Halman (beide in de tweede helft van de verlenging).
Programma zaterdag 2 december 2017
TEC – Rijnsburgse Boys (18.00 uur)
Overige wedstrijden
Achilles ’29 – Barendrecht
De Dijk – IJsselmeervogels
Excelsior Maassluis – FC Lienden
FC Lisse – AFC
GVVV – Jong Sparta
Katwijk – De Treffers
Koninklijke HFC – Kozakken Boys
VVSB – HHC Hardenberg
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Tevens is er een extra lange uitzending van RTV Katwijk Sport.
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd TEC – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond laat te lezen hier op de website.