gerard

Voorbeschouwing TEC – Rijnsburgse Boys: we gaan weer starten


Na de euforie over het bereiken van de tweede divisie, een welverdiende zomervakantie, een helaas om trieste redenen afgelaste wedstrijd tegen Ajax en een nog niet zo succesvol lijkende oefencampagne gaat het nieuwe seizoen nu écht weer beginnen. Volgende week zaterdag de eerste competitiewedstrijd, maar nu eerst een bekerwedstrijd om een mooi resultaat in het grote bekertoernooi dichterbij te brengen. De winnaar stroomt door naar het hoofdtoernooi.
Nieuwe tegenstander
De voorronde in het bekertoernooi leidt ons naar SV TEC in Tiel. Een vereniging met een rijke historie, opgericht in 1924. En dus zes jaar ouder dan onze eigen verenging. Toch hebben beide verenigingen elkaar in competitieverband nog nooit ontmoet. Dat komt vooral omdat de hoogste regionen van de competitie door TEC op zondag werden bewandeld en niet op zaterdag. TEC, de Tielse Eendrachts Combinatie, is al een combinatie sinds 1924, nadat twee nog oudere Tielse sportverenigingen in dat jaar fuseerden. En nu gaat Rijnsburgse Boys dit seizoen minimaal drie keer tegen TEC voetballen, omdat TEC naast een bekertegenstander ook een competitietegenstander is.
Wat weten we over TEC?
De club speelde in 2009, 2010 en 2011 nog in de derde klasse zondag. Na het kampioenschap in 2011 promoveerde het naar de tweede klasse zondag, in 2013 naar de eerste klasse zondag, in 2015 naar de topklasse zondag en in 2016 naar de tweede divisie. Kortom, in zes jaar vier klassen omhoog. Dan kun je gerust spreken van een succesverhaal! En dus ook van een tegenstander om niet lichtvaardig over te denken. Trainer Frits van den Berk doet dit kunstje al vier jaar bij TEC en heeft ook nog eens een historie bij gerenommeerde clubs. En als je naar de spelerslijst kijkt, dan staan daar spelers op die het succesverhaal van de afgelopen jaren hebben meegemaakt, maar ook spelers met indrukwekkende loopbanen bij prof- en amateurclubs. De ploeg van Pieter Mulders treft dus een tegenstander die van wanten weet, maar dat kan de spelvreugde en de kwaliteit van de wedstrijd ook ten goede komen.
Als u naar Tiel reist
Voor Rijnsburgse voetballiefhebbers is Tiel eigenlijk een nieuwe bestemming. Er zijn dus nog geen pleisterplaatsen, ballententen of andere gewoontegetrouwe stops die de rit naar en van Tiel met gezelligheid kunnen larderen. Nu zijn er voldoende Rijnsburgers die overal in Nederland de mooie plekjes weten, maar hierbij toch wat tips.
Helaas zijn we net een paar weken te vroeg voor de jaarlijkse festiviteiten in Tiel, met het fruitcorso en Appelpop. Dat is pas vanaf het weekend van 7, 8 en 9 september. Overigens wél de moeite waard om in september alsnog naar Tiel te reizen. Dus als u zaterdag leuke contacten opdoet in Tiel, ritsel dan een uitnodiging voor de fruitcorsoweek.
In Tiel zelf is, voorafgaand aan de wedstrijd, Café de Merckt op het Plein zeker een bezoek waard voor een drankje en een hapje. Parkeren kun je aan de kade langs de Waal, waar “breede rivieren traag door oneindig laagland gaan” (Hendrik Marsman, 1936). En als je na de wedstrijd wat wilt eten voordat je de terugreis aanvangt, rij dan snel even door naar Bistro Picasso in het mooie Buren of De Lachende Gans aan de Lingedijk in Tricht. Dan kun je daarna mooi binnendoor bij Beesd de A2 oprijden en de thuisreis aanvangen.
Veel plezier zaterdag!
TEC – Rijnsburgse Boys
Tweede kwalificatieronde KNVB-beker
Zaterdag 19 augustus, aanvang 19.00 uur
Sportpark De Lok
Laan van Westroijen 5                                                                                                                                                         Tiel
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Daarnaast is er een extra lange uitzending van RTV Katwijk Sport die eindigt om 21.00 uur.
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd TEC – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.