Nico Glasbergen

Voorbeschouwing TEC – Rijnsburgse Boys

De goede tijden gaan aanbreken. Het is nu nog koud, er valt weinig te genieten langs de velden qua weer. Weldra zal de zon vaker gaan schijnen, gaat de temperatuur stijgen en zal de voetbalkoorts toe gaan nemen. Neem de tweede divisie. Sinds zijn ontstaan al één van de leukste voetbalcompetities van Nederland. Met veel concurrentie, verrassende wendingen, gekke uitslagen en een jaarlijks kerkhof voor de eerste elftallen van clubs met een rijke historie in het amateurvoetbal. Want gaan de Vogels uit Spakenburg het vege lijf redden ? Na de oorwassing van afgelopen zaterdag wordt die vraag alleen maar prangender. Een wedstrijd die sowieso vragen op heeft geroepen. Door de winst van Katwijk tegen AFC is de spanning weer helemaal terug aan kop. Met nog vijf titelkandidaten bovenin, met een gat van zeven punten van plaats 1 naar plaats 5, is alles weer mogelijk. Neem onze Boys. Het gat naar koploper AFC is weliswaar zes punten, maar met wedstrijden tegen HHC (thuis) en Katwijk (uit) over respectievelijk vier en vijf weken is alles weer mogelijk. U voelt hem komen…. Daar komt het cliché: dan moeten de wedstrijden daarvóór wel gewonnen worden. En dat zal – gezien bijvoorbeeld de recente resultaten van de tegenstander van aanstaande zaterdag – geen appeltje eitje worden.

Toewijding en concentratie
Op zaterdag wacht TEC uit Tiel op Sportpark de Lok. De route daarheen is trouwens in Tiel iets anders dan we gewend zijn. Zie daarvoor het bericht op onze website. TEC liet in de laatste vijf wedstrijden vijf keer een 2-1 uitslag noteren. Drie keer in hun voordeel, twee keer in hun nadeel. Het won de laatste twee wedstrijden en is onder aanvoering van topscorer Bo van Essen (afgelopen zaterdag ook weer twee keer trefzeker) aan de strijd begonnen om bij de p-d plekken weg te blijven. De stabiliteit is terug bij TEC, dat al weken weinig goals tegen krijgt. Een voorwaarde om punten te vergaren. Wat dat betreft deden ze op de Middelmors al goede zaken, j.l. september. Rijnsburgse Boys verloor toen in een diep frustrerende wedstrijd met 0-1. Het begon nog voortvarend, maar gleed steeds verder weg en ondanks een overwicht kreeg het uiteindelijk het deksel op de neus. Het betekende meteen de eerste overwinning ooit voor TEC op de Middelmors. Inmiddels zijn we een half jaar verder en heeft het elftal van TEC, dat zoals altijd gekenmerkt wordt door veel ex-profs, zijn zaakjes steeds beter op orde. Vorig seizoen wonnen de Uien trouwens met  2-5 op de Lok. Een van die wedstrijden waarin geel-zwart liet zien waartoe het in staat is als er wat ruimte ontstaat in de vijandelijke verdediging. Toewijding en concentratie zijn sleutels tot het behalen van de drie punten.

Elf finales
De Uien hebben nog elf wedstrijden om het seizoen van een diamanten rand te voorzien. Elf knallers, elf finales, elf wedstrijden waar de spanning lekker op zit. Tenminste, mocht het mee blijven doen tot het einde. Rijnsburgse Boys heeft twee van de vier ploegen in de top vijf al gehad. Vandaar dat maart een ongelofelijk cruciale maand wordt. Directe concurrenten en twee andere uitstekende tegenstanders moeten verslagen worden. Als dat zou lukken doen de mannen van Wisman echt mee, maar laten we het maar van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Temeer omdat TEC in dit seizoen al een keer drie punten van de Uien afsnoepte en je dus nergens makkelijk over kan denken. Aan één ding zal geel-zwart niet hoeven te wennen: het veld op de Lok. Op de beelden was te zien dat TEC niet alleen op gras speelt, maar dat dat net zo min een egaal veld is als op de Middelmors. Geen voordeel voor de thuisploeg deze keer derhalve.

De wedstrijd vangt aan om 15:30 uur. Maakt u er een leuk dagje van, bezoek de wedstrijd en steun onze Boys. Dat waarderen ze op zeker. Zo ver is het niet, na 75 minuten rijden bent u op het sportpark!

Clubgegevens TEC
Oprichtingsdatum: 1 juni 1924

Sportpark
Sportpark De Lok
Predikbroedersweg
34003 AL Tiel

Website
www.svtec.nl

Tenue
Shirt: oranje  
Broek: wit
Kousen: oranje

Trainer
Hans van de Haar

Topscorer
Bo van Essen met dertien treffers

Wapenfeiten TEC laatste zes volledige seizoenen
2021 – 2022  14e plaats tweede divisie
2018 – 2019 2e plaats derde divisie zondag (promotie)
2017 – 2018  16e plaats tweede divisie (degradatie)
2016 – 2017  12e plaats tweede divisie
2015 – 2016 2e plaats topklasse zondag 
2014 – 2015 1e plaats hoofdklasse zondag

Onderlinge resultaten in tweede divisie
2022-2023
Rijnsburgse Boys – TEC: 0-1
TEC – Rijnsburgse Boys: ?-?
2021-2022 
Rijnsburgse Boys – TEC: 3-0
TEC – Rijnsburgse Boys: 2-5
2019-2020
 
Rijnsburgse Boys – TEC: 1-0
TEC – Rijnsburgse Boys: Niet gespeeld
2017-2018
Rijnsburgse Boys – TEC: 2-0
TEC – Rijnsburgse Boys: 1-3

Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie
6 wedstrijden
5 overwinningen
0 gelijk
1 nederlaag
Doelsaldo: 14 voor en 4 tegen

Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie in Tiel
2 wedstrijden
2 overwinningen
0 gelijk
0 nederlagen
Doelsaldo: 8 voor en 3 tegen

In het seizoen 2017-2018 speelden TEC en Rijnsburgse Boys ook tegen elkaar in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker. Rijnsburgse Boys won in Tiel, na verlenging, met 1-3. De Rijnsburgse doelpuntenmakers waren Jeffrey Jongeneelen (in de dertiende minuut) en Joël Tillema en Jayson Halman (beide in de tweede helft van de verlenging).

Programma zaterdag 4 maart 2023
TEC – Rijnsburgse Boys (15.30 uur)

Overige wedstrijden
Scheveningen – FC Lisse
IJsselmeervogels – HHC Hardenberg
Noordwijk – Spakenburg
De Treffers – Katwijk
AFC – Koninklijke HFC
Quick Boys – Kozakken Boys
Excelsior Maassluis – Jong FC Volendam
OFC – Jong Sparta (op 5 maart)

Stand Jack’s League

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd TEC – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.