Piet Hemminga

Voorbeschouwing TEC – Rijnsburgse Boys

Na twee weken van (on-)geplande onderbreking van de competitie wordt komende zaterdag de draad weer opgepakt met een bezoek aan het Gelderse Tiel. Slechts één keer eerder werd de wedstrijd TEC-RBB in competitieverband gespeeld. Bijna vier jaar geleden trokken de Uien onder toeziend oog van Sint en Pieten met 1-3 aan het langste eind in Tiel. De Tielse Eendracht Combinatie wacht überhaupt nog op het eerste punt tegen de club uit de Bollenstreek. Beide thuiswedstrijd in de 2e divisie leverden de Rijnsburgers ook twee keer drie punten op.

Relevatie van het seizoen
TEC speelt sinds 2017 op het hoogste ultieme amateurniveau in Nederland en eindigde in dat seizoen op een 12e plaats, het beste resultaat tot dusverre. Een jaar later degradeerde de club om na één seizoen derde divisie terug te keren op het hoogste niveau. De afgelopen twee niet afgeronde seizoenen bungelde de ploeg onder aan de ranglijst. Het is dan wellicht niet vreemd maar wel opmerkelijk dat er geen enkele speler uit het verliezend team van 2019 tegen de Rijnsburgers meer tot de selectie van TEC behoort. In de selectie van geel-zwart zijn nog zeker acht (!) spelers die er twee jaar geleden ook bij waren.

 

Grote schoonmaak
Hoe anders loopt het dit seizoen: voorlopig is TEC terug te vinden op een knappe zesde positie op de ranglijst. Op basis van het doelsaldo overigens want de ploeg maakt deel uit van een groep van vijf clubs die met 17 punten op tien (!) punten achterstand van koploper Katwijk bivakkeert. Knap werk ogenschijnlijk van trainer Hans van der Haar die de afgelopen twee seizoenen mocht werken aan de verbouwing van zijn team. Dertien nieuwe spelers werden dit seizoen verwelkomd, de rest staat sinds 2020 onder contract. Denis Mahmudov is wellicht de bekendste speler uit het gezelschap. Hij speelde in zijn topklassejaren met Excelsior ’31 al eens tegen Rijnsburgse Boys.

Volledige selectie?
Kent TEC vier spelers die ieder twee doelpunten gemaakt hebben als topscorer, bij de Rijnsburgers is Dani van der Moot de man met de meeste treffers. Voor vier treffers had hij zes wedstrijden nodig, de vraag is echter of hij komende wedstrijd al weer van de partij kan zijn. TEC werd vorig seizoen al eens geconfronteerd met een afgelaste wedstrijd (tegen AFC!) wegens corona in de selectie. Hoe dat voor Rijnsburgse Boys verder uitpakt is nog even afwachten de komende dagen. Eén ding is al wel zeker: Rijnsburgse Boys boekte dit seizoen al eerder een positief resultaat tegen oranjehemden.

Coronatoegangsbewijs
Houdt er rekening mee dan vanaf zaterdag a.s. bij een bezoek aan TEC tegen Rijnsburgse Boys een coronatoegangsbewijs noodzakelijk is.

Clubgegevens TEC
Oprichtingsdatum: 1 juni 1924

Sportpark
Sportpark De Lok
Predikbroedersweg 3
4003 AL Tiel

Website
www.svtec.nl

Tenue
Shirt: oranje
Broek: wit
Kousen: oranje

Trainer
Hans van de Haar

Topscorers
Anass Aamri, Junior Ehobo Enahoro, Dilivio Hoffman en Rick Mulder met twee treffers

Wapenfeiten TEC laatste vijf seizoenen
2018 – 2019 2e plaats derde divisie zondag
2017 – 2018 16e plaats tweede divisie (degradatie)
2016 – 2017 12e plaats tweede divisie
2015 – 2016 2e plaats topklasse zondag
2014 – 2015 1e plaats hoofdklasse zondag

Onderlinge resultaten in tweede divisie
2019-2020
Rijnsburgse Boys – TEC: 1-0
TEC – Rijnsburgse Boys: Niet gespeeld
2017-2018
Rijnsburgse Boys – TEC: 2-0
TEC – Rijnsburgse Boys: 1-3

In het seizoen 2017-2018 speelden TEC en Rijnsburgse Boys ook tegen elkaar in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker. Rijnsburgse Boys won in Tiel, na verlenging, met 1-3. De Rijnsburgse doelpuntenmakers waren Jeffrey Jongeneelen (in de dertiende minuut) en Joël Tillema en Jayson Halman (beide in de tweede helft van de verlenging).

Programma zaterdag 6 november 2021
TEC – Rijnsburgse Boys (15.30 uur)

Overige wedstrijden
Quick Boys – Scheveningen
ASWH – HHC Hardenberg
AFC – Spakenburg
De Treffers – Jong FC Volendam
Koninklijke HFC – GVVV
Noordwijk – Kozakken Boys
Excelsior Maassluis – Jong Sparta
IJsselmeervogels – Katwijk

Stand Jack’s League

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd TEC – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond laat te lezen hier op de website.