outhands

Voorbeschouwing SVZW – Rijnsburgse Boys

 Na twee thuiswedstrijden tegen streekgenoten Noordwijk en ARC staat er komend weekend een verre uitwedstrijd op het programma. Na de lange busrit naar Wierden is SVZW (Sport Vereniging Zwaluwen Wierden) de vierde debutant die dit seizoen bestreden zal moeten worden. Wat uitwedstrijden betreft doet Rijnsburgse Boys het dit seizoen uitstekend. Met vier klinkende zeges (0-2, 0-3, 0-4 en 0-5) en tweemaal een gelijkspel (1-1) zijn de Rijnsburgers zelfs de beste presterende uitclub van de Topklasse. Het loont dus voor de trouwe supporters om hun favorieten te vergezellen tijdens de bustochten naar de verschillende provincies.

Terwijl debutanten Noordwijk en GVVV met een derde en vierde positie op de ranglijst prima presteren op het hoogste amateurniveau, draait SVZW – net als de vierde debutant Montfoort – mee in de staart van de Topklasse. Het is dat Barendrecht zes punten in mindering heeft gekregen anders waren beide nieuwelingen met acht punten (SVZW) en zeven punten (Montfoort) op positie vijftien en zestien terug te vinden. De huidige degradatieplaats is ronduit teleurstellend voor de Wierdenaren. Na twee opeenvolgende promoties was SVZW met een versterkt en vernieuwd team vol goede verwachtingen van start gegaan in de Topklasse. In een vooruitblik op deze website waren niet de minste kenners ook overtuigd van de kwaliteiten van SVZW. Zowel voorzitter Cees Driebergen (SVZW is een zeer ambitieuze club), bestuurslid voetbalzaken Ed Bos (SVZW timmert aan de weg) en chef sport Leidsch Dagblad Gertjan van Geen (SVZW komt over drie jaar in de top vijf en dit jaar nog net geen linkerrijtje) bestempelden de ploeg als de verrassing van het seizoen. Maar na 13 wedstrijden blijkt dat een verzameling van twintig goede spelers niet automatisch een goed draaiend team is. 

Zoals zo vaak wanneer de prestaties tegenvallen kan de trainer het veld ruimen. Hadden vorige week trainer Peter Wesselink en het bestuur van SVZW in goed overleg besloten om komend seizoen niet met elkaar door te gaan, afgelopen dinsdagmiddag besloot het bestuur om de trainer per direct op non actief te stellen. Zijn functie is per direct overgenomen door Hans Kraaij jr. die dus deze wedstrijd al op de bank zal zitten. De tegenvallende prestaties bleken dus voor derdejaarstrainer Wesselink – afgelopen seizoen uitgeroepen tot amateurtrainer van het jaar en hiervoor zeer succesvol bij CSV Apeldoorn – uiteindelijk fataal. De ploeg verloor tot nu toe negen duels. Slechts tweemaal was er een overwinning (tegen streekgenoot Excelsior ’31 en het tegenvallende Harkemase Boys) en tweemaal een gelijkspel (tegen laagvliegers Montfoort en Barendrecht). De acht, uit de regio gehaalde, nieuwe spelers die voor de gewenste impulsen moesten zorgen, kunnen dus (nog) niet het verschil maken. Onder hen bevonden zich de beste amateurspeler van Twente van het afgelopen seizoen, Tim Engbers, die samen met Jordi Kamphuis overkwam van zondag Topklasser Quick ’20. Waren ze vorig seizoen nog goed voor 28 doelpunten, twee wedstrijden voor het verstrijken van de eerste competitiehelft, staat hun gezamenlijke doelpuntentotaal op slechts vier treffers. Zowel de spelersgroep als de technische staf moest constateren dat het verschil met de Hoofdklasse aanzienlijk is. Fouten worden onmiddellijk  afgestraft terwijl snelheid en directheid in de Topklasse veel zwaarder tellen dan in de Hoofdklasse.


Selectie SVZW (nog met de oude trainer) bron: Website SVZW

Terwijl de sportieve prestaties achterblijven ontwikkelt de organisatie rondom de club zich in een sneltreinvaart. Na de opening van het mooiste clubhuis van Nederland in augustus 2010 is er afgelopen zomer een nieuwe boarding geplaatst vanwege de komst van bijna 25 nieuwe sponsors. Plannen voor de totale herinrichting van het hoofdveld en een nieuwe tribune over de hele lengte van het veld liggen klaar om na dit seizoen op te pakken.  

De scheidsrechter met de mooiste naam in de Topklasse, Fabian de Lima Schepens uit Culemborg, is aangesteld om SVZW – Rijnsburgse Boys te fluiten. Afgelopen weekend had hij het nog zo druk met de administratie van tien doelpunten in de Hoofdklasse wedstrijd Drachtster Boys – Urk (5-5), dat hij geen tijd had om kaarten te trekken. Het zou zomaar SVZW, dat na Monfoort de meeste gele en rode kaarten heeft ontvangen, op gedachten kunnen brengen…  

Clubgegevens SVZW
Opgericht: 23 september 1948
Bijnaam:  Zwaluwen

Shirt: wit
Broek: zwart
Kousen: wit

SVZW Voetbalvereniging
2e Lageveldsweg 5d
7641 PC  Wierden
0546-572583
Website: http://www.svzw.nl/

Wapenfeiten van SVZW van de laatste 7 seizoenen
2010 – 2011  Kampioen Hoofdklasse C
2009 – 2010  Kampioen 1e klasse D
2008 – 2009   3e plaats 1e klasse D
2007 – 2008   2e plaats 1e klasse D
2006 – 2007   2e plaats 1e klasse D
2005 – 2006  13e plaats Hoofdklasse C
2004 – 2005  Kampioen 1e klasse D

Onderlinge resultaten in competitieverband (statistieken)                                                                         
Rijnsburgse Boys en SVZW speelden in competitieverband nog nooit tegen elkaar.

Programma zaterdag 19 november 2011
SVZW – Rijnsburgse Boys (14.30 uur)

Overige wedstrijden
Capelle – Spakenburg
GVVV – ARC
HHC Hardenberg – Harkemase Boys
Katwijk – Excelsior ’31
Montfoort – FC Lisse
SC Genemuiden – Barendrecht
IJsselmeervogels – Noordwijk

Stand Topklasse

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen via www.twitter.com/vvrbb. Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar deze pagina.

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd SVZW – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.