IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing SV Huizen – Rijnsburgse Boys


Na een ultrakorte winterstop – slechts op drie zaterdagen werd er niet gevoetbald – start komend weekend de competitie weer. Rijnsburgse Boys gaat op bezoek bij SV Huizen dat op nieuwjaarsdag haar 90-jarig bestaan vierde. De jubilaris heeft in het verleden vele sportieve successen behaald. Na vijf seizoenen werd het eerste kampioenschap gevierd waarna er heel wat zijn gevolgd. Absolute hoogtepunten waren de algehele amateurkampioenschappen in 1974 en 2003. Daarnaast werd de vereniging zevenmaal kampioen van Nederland bij de zaterdagamateurs. Inmiddels heeft SV Huizen in de eerste week van 2017 een jubileumreceptie en een feestavond achter de rug. Nu zullen ook de spelers van het eerste elftal erop gebrand zijn om direct een passende bijdrage te leveren aan het feestelijke jubileumjaar. Rijnsburgse Boys is dus gewaarschuwd!
Trainingskamp
Traditioneel werd de afgelopen winterperiode door Rijnsburgse Boys gebruikt voor, en dat klinkt natuurlijk als een cliché, een geslaagd trainingskamp. De ploeg was naar het zonnige Spanje afgereisd en verbleef in Torremolinos. Er werd zelfs een heuse streekderby gespeeld tegen Noordwijk welke, na een moeizame start en een vroege achterstand, toch nog ruim werd gewonnen met 5-1. Positief was dat de selectie niet alleen fit vertrok maar ook, afgelopen dinsdagavond laat, fit terugkeerde. SV Huizen bleef echter in het koude Nederland en zag de oefenwedstrijd tegen CSV Apeldoorn worden afgelast. Afgelopen dinsdagavond ging de oefenwedstijd tegen zaterdaghoofdklasser Sparta Nijkerk wel door en werd met 0-1 gewonnen. Met name voor doelpuntmaker Guido de Graaf betekende dit een prima start van het nieuwe jaar. In de competitie had hij immers in de laatste acht competitiewedstrijden niet gescoord. Zijn aantal gescoorde doelpunten – vijf tot nu toe – staat in schril contrast met de vijftien treffers die hij voor SV Huizen vorig seizoen scoorde. De linksbenige spelverdeler scoorde echter wel de twee doelpunten voor SV Huizen in het eerste duel tegen Rijnsburgse Boys op Middelmors welke in 4-2 eindigde.
IMG_6081
Goede lijn
Zowel Rijnsburgse Boys als Huizen zullen hun best doen om de goede lijn van voor de winterstop door te willen zetten. Voor beide ploegen bleek deze periode de beste uit de competitie te zijn. Trainer Pieter Mulders had met zijn team dan eindelijk een reeks van drie achtereenvolgende overwinningen te pakken. FC Rijnvogels, Capelle en Jong Almere City FC werden met ruime cijfers verslagen. Alleskunner Joël Tillema en de vaak ongrijpbare Jeffrey Jongeneelen wisten beide in deze drie wedstrijden te scoren. Collega Henk van de Pol, welke volgend seizoen wordt opgevolgd door niemand minder dan Erik Assink, wist met zijn spelers een serie van twee overwinningen op rij neer te zetten. Eerst ODIN ’59 en vervolgens Harkemase Boys werden aan de zegekar gebonden. Twee overwinningen in twee wedstrijden, het voelt aan als grote luxe wanneer uit de zestien wedstrijden die daaraan vooraf gingen hetzelfde aantal van twee overwinningen werd behaald. SV Huizen leek het in de laatste twee wedstrijden over een andere boeg te gooien. De schoonheidsprijs moest maar even vergeten worden en punten binnen harken werd het nieuwe credo. Dominant voetballen zit er even niet in en dan wordt het mouwen opstropen, hard werken en vooral ’in je taak’ blijven voetballen.
Rode lantaarndrager
Na het succes van vorig seizoen, in de reguliere competitie eindigde SV Huizen met drie punten achterstand op ODIN’59, de kampioen van de Hoofdklasse A, op de tweede plaats maar wist via de nacompetitie, ten koste van Achilles Veen, naar de derde divisie te promoveren, gaat het nu dus veel moeizamer. De rode lantaarndrager zal alles in het werk willen stellen om deze positie op de ranglijst zo snel mogelijk te verlaten. Bij opnieuw een overwinning zouden de Noord-Hollanders zomaar twee plaatsen kunnen stijgen. En waarom zou een verrassing niet mogelijk zijn? SV Huizen heeft zelfs twee tegentreffers minder geïncasseerd dan Rijnsburgse Boys dat dertien plaatsen hoger staat… Maar de Rijnsburgers staan er juist prima voor in de strijd om de tweede periodetitel. Met slechts één punt achterstand op zowel Harkemase Boys als Quick Boys bestaat dus de mogelijkheid om, bij puntverlies van beide ploegen, de koppositie te pakken. Het is aan scheidsrechter Clay Ruperti uit Capelle aan den IJssel de taak om de wedstrijd in goede banen te leiden. Eerder dit seizoen floot hij voor Rijnsburgse Boys de 3-0 verloren uitwedstrijd tegen VVOG. 
IMG_6467 - kopie
Clubgegevens SV Huizen
Opgericht: 1 januari 1927
Sportpark De Wolfskamer (kunstgras)
IJsselmeerstraat 3
1271 AA  Huizen
035-5254645
Website: www.svhuizen.nl
Trainer: Henk van de Pol
Tenue: Shirt: geel met groene mouwen
Broek: zwart
Kousen: geel met horizontale groene strepen
Erelijst:
Afdelingskampioen: 1950, 1951, 1961, 1968, 1971, 1974, 2002 en 2003
Landskampioen zaterdagamateurs: 1950, 1951, 1961, 1968, 1974, 2002 en 2003
Algeheel Amateurkampioen van Nederland: 1974 en 2003
Programma zaterdag 14 januari 2017
SV Huizen – Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden
Capelle – VVOG
DVS ’33 Ermelo – Jong FC Groningen
FC Lisse – Jong FC Volendam
FC Rijnvogels – ODIN ’59
Jong Almere City FC – Harkemase Boys
ONS Boso Sneek – Quick Boys
Scheveningen – SteDoCo
IJsselmeervogels – ASWH
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen via www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd SV Huizen – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.