Bram van Egmond

Voorbeschouwing SteDoCo – Rijnsburgse Boys

stedoco

Na de pijnlijke 1-2 nederlaag tegen HHC Hardenberg, maakt Rijnsburgse Boys zich op voor het competitieduel tegen SteDoCo. Voor de Uien is de laatste driepunter liefst negen(!) weken geleden. De supporters, maar zeker ook de spelers en de technische staf wachten al veel te lang op een competitieoverwinning.
Voor tegenstander SteDoCo is het eerste jaar in de Topklasse niet bepaald succesvol begonnen. De promovendus is de rode lantarendrager van de competitie, maar heeft maar één duel minder gewonnen dan de Uien. Waar de ploeg van Niek Oosterlee veel duels gelijkspeelde, verloor de ploeg uit Hoornaar zes van de elf wedstrijden. De overwinningen van roodzwarten zijn daarentegen wel verser dan die van geelzwart. Zo werd er twee weken geleden met 2-3 gewonnen van RVVH en zegevierde de equipe van Virgil Breetveld met 2-1 op IJsselmeervogels.
Historie
SteDoCo is een fusieclub en stamt uit 1946. In de tweede wereldoorlog hadden de dorpen Hoogblokland en Hoornaar beide een voetbalclub. In Hoogblokland was dat HVV (Hoogbloklandse Voetbal Vereniging). HBS (Houd Braaf Stand) was de plaatselijke trots van Hoornaar. In april 1946 vond een fusie plaats tussen beide ploegen. Net als HVV en HBS is ook SteDoCo een afkoring: Sterk Door Combinatie.
Toen SteDoCo werd opgericht speelde het in de zogenaamde zomeravondcompetitie. De duels van het eerste elftal werden altijd om zes uur ’s avonds afgewerkt. Dat had een speciale reden. Toentertijd werkten de meeste mannen nog op zaterdag, waardoor een speeltijd zoals wij die nu kennen niet haalbaar was. In de jaren ’60 kwam er een einde aan het zomeravondvoetbal.

Foto: www.stedoco.nl

Foto: www.stedoco.nl


Resultaten
Als we gaan kijken naar de resultaten van SteDoCo kunnen we concluderen dat de ploeg sinds 2008 flinke stappen heeft gemaakt. In 2008 acteerde de ploeg uit Hoornaar in de Derde Klasse, waarna het snel promoveerde naar de Tweede Klasse. In een tijdsbestek van vier seizoenen maakte het de stap naar de Hoofdklasse. Het eerste seizoen in deze klasse eindigde SteDoCo als laagvlieger, maar in de twee seizoenen die volgden waren de roodzwarten favoriet. Vorig seizoen promoveerde de ploeg naar de zaterdagse Topklasse.
SteDoCo heeft voor aanstaande zaterdag een adviesrijroute opgesteld. Klik daarvoor hier.
Clubgegevens SteDoCo (Sterk Door Combinatie)
Opgericht: 15 april 1946
Shirt: zwart met rode kraag
Broek: rood
Kousen: zwart met rode rand
Sportpark Groeneweg
Groeneweg 59
4223 MG Hoornaar
0183-581770
Website: www.stedoco.nl
Programma zaterdag 14 november 2015
SteDoCo – Rijnsburgse Boys (aanvang:15.00 uur)
Overige wedstrijden:
FC Lisse – Kozakken Boys
GVVV – DVS ’33 Ermelo
HHC Hardenberg – Spakenburg
Katwijk – Capelle
ONS Boso Sneek – Barendrecht
RVVH – Scheveningen
IJsselmeervogels – Excelsior Maassluis
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag  
Het verslag van de wedstrijd SteDoCo – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.