outhands

Voorbeschouwing seizoen 2005-2006

Hoewel de wedstrijd Kloetinge – Rijnsburgse Boys is uitgesteld door het tragische overlijden van tweede-elftalspeler Frank Bouwmeester (Kloetinge), gaat zaterdag 3 september het seizoen 2005-2006 officieel van start. Rijnsburgse Boys behoort net als Capelle, Excelsior Maassluis, FC Lisse, Hoek, Quick Boys en Ter Leede tot één van de titelkandidaten in de Hoofdklasse A. Ook ARC, DOTO en Katwijk beschikken over sterke selecties. Minder bekend is momenteel de kracht van Ajax (amateurs), Kloetinge, Noordwijk en Scheveningen.

Historisch
Het nieuwe seizoen is bij voorbaat al een historisch seizoen. Per 1 januari 2006 fuseren de gemeenten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg tot de nieuwe gemeente Katwijk. Niet iedere Rijnsburger zal blij zijn met deze naamgeving, maar Rijnsburgse Boys blijft natuurlijk gewoon Rijnsburgse Boys en zal zijn afkomst niet verloochenen. De nieuwe gemeente beschikt met Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys over drie gerenommeerde hoofdklassers en is daarnaast met Fc Rijnvogels en Valken ’68 ook nog eens in de eerste klasse vertegenwoordigd. Een unieke situatie in voetballend Nederland.

Rijnsburgse Boys
De Rijnsburgse selectie is dit seizoen versterkt met de komst van:
–          Djuric Ascension (FC Turkiyemspor)
–          Joes Blakborn (AFC)
–          Bart Freke (ADO Den Haag)
–          Martijn Gootjes (Ter Leede)
–          Arjan van Heusden (Torquay United)
–          Erwin van der Lugt (IJsselmeervogels)
–          Tim Orlowski (Stormvogels/Telstar)
Daar tegenover stond het vertrek van Berry Charité (ARC), Hugo van Duijn (Katwijk), Jasper Ketting (ARC), Maurice Langstraat (Excelsior Maassluis), Ben van der Meij (Fc Rijnvogels), Nick Schnater (Spakenburg), Mark Stuut (Ajax amateurs), Mike Vermolen (EDO) en Robbert van Wijk (Vitesse Delft).

Voor een compleet overzicht van de Rijnsburgse selectie wordt u verwezen naar de interactieve foto op de website.

Stroef
Rijnsburgse Boys heeft een stroeve voorbereidingsperiode achter de rug. De Rijnsburgers waren de voorbereiding vroeg begonnen in verband met de jubileumwedstrijd tegen Ajax op 16 juli. Na deze wedstrijd werd er een week rust genomen, gevolg door de eerste officiële (beker)wedstrijd tegen zondaghoofdklasser FC Turkiyemspor op 6 augustus. In Amsterdam werd er met 0-1 gewonnen waardoor Rijnsburg zich plaatste voor de tweede ronde van het nationale bekertoernooi (Gatorade Cup). Als tegenstander in de tweede ronde treft Rijnsburgse Boys op woensdag 21 september een oude bekende: uit in Kerkrade tegen Roda JC.

In de oefenwedstrijden die in augustus volgden waren de resultaten zeer wisselend. Winst tegen Jong Haarlem en SDCP en verlies tegen Jong Sparta en TONEGIDO. Het is nog erg moeilijk om in te schatten waar Rijnsburgse Boys nu staat.

Titelloos
Ieder jaar zijn de verwachtingen weer hooggespannen in het geelzwarte kamp. Ondertussen zijn de Boys al 15 jaar titelloos. Het laatste kampioenschap dateert van het seizoen 1989-1990.
De afdelingstitel werd toen voor de neus van aartsrivaal Quick Boys gepakt. Ook in de strijd om de zaterdagtitel (tegen ACV en NSVV) was Rijnsburgse Boys de sterkste ploeg.
Het zaterdagkampioenschap betekende het grootste succes in de 75-jarige geschiedenis van Rijnsburgse Boys.

De laatste keer dat Rijnsburgse Boys dicht bij het afdelingskampioenschap was, was onder het bewind van Henk Wisman (de huidige bondscoach van Armenië en komend tegenstander van Oranje) in het seizoen 1999-2000. Rijnsburgse Boys eindigde toen als derde met vijf punten achterstand op kampioen Katwijk. Vorig jaar leek de formatie van trainer Ted Verdonkschot tijdens de winterstop al kansloos voor de titel, maar zowel IJsselmeervogels en Quick Boys lieten in de tweede competitiehelft veel punten liggen. Rijnsburg profiteerde echter niet van deze misstappen. Ook de geelzwarten morsten flink wat punten en eindigde op de vierde plaats.

De bal gaat op 3 september weer rollen, een nieuw seizoen staat voor de deur!

Wedstrijdprogramma zaterdag 3 september:
ARC – Hoek
DOTO – Noordwijk
Capelle – Katwijk
Kloetinge – Rijnsburgse Boys (uitgesteld)
FC Lisse – Excelsior Maassluis
Quick Boys – Scheveningen
Ajax – Ter Leede