IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Scheveningen – Rijnsburgse Boys

 
Dat het KNVB bekertoernooi een voetbalclub een boost kan geven bleek afgelopen dinsdagavond wel. Na de onverwachte en spectaculaire ontknoping van het bekerduel tegen Noordwijk was de vreugde-explosie in de Rijnsburgse kleedkamer veelzeggend. Jordy Strooker was zo attent om via zijn instagram, en daardoor ook via diverse websites, de buitenwacht mee te laten genieten. Het heilige bekervuur leek ontstoken waarbij FC Eindhoven het volgende slachtoffer zal moeten worden. Maar dat is pas voor over vijf weken. Eerst zal de knop weer om moeten voor de competitie, waarbij Scheveningen de eerstvolgende tegenstander is.

Foto Hans Heemskerk


Blamage
De Rijnsburgse beker-boost staat in schril contrast met de blamage die Scheveningen afgelopen week opliep in het KNVB bekertoernooi. De Schollekoppen blameerden zich door op de eigen Houtrust uitgeschakeld te worden door Harkemase Boys. Terwijl de thuisclub amper iets wist te creëren, bleek de Friese derdedivisionist met een fabelachtig schot wel trefzeker. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen werd Scheveningen hierdoor al in de kwalificatieronde uit het KNVB bekertoernooi geknikkerd. En daarmee is de ploeg van John Blok nog dieper in het sportief moeras afgezakt. Een blik op de huidige stand in de tweede divisie zegt immers genoeg….
Doelsaldo
Scheveningen is de rode lantaarndrager met slechts één punt uit vijf duels. Het meest opmerkelijke is het doelsaldo. In de vijf wedstrijden werd niet gescoord. Met de bekerwedstrijd meegerekend heeft dus 540 minuten in officiële duels geen Schevenings doelpunt opgeleverd. Maar ook het aantal tegentreffers is opvallend. Met slechts zes tegentreffers heeft de ploeg het verdedigend prima op orde. Alleen Noordwijk en Katwijk kunnen met vier tegentreffers betere papieren overleggen. Zorgen dus voor John Blok, bezig aan zijn elfde seizoen op rij als hoofdtrainer en zijn zestiende in totaal, die zijn ploeg zag verliezen van Katwijk, HHC Hardenberg, ASWH en De Treffers. Alleen tegen Koninklijke HFC werd, uiteraard via een 0-0 gelijkspel, een punt gepakt. De nederlaag vorige week in Groesbeek gaf dan wel voldoende aanknopingspunten voor de vurig gewenste ommekeer, de recente bekeruitschakeling zorgde weer voor een behoorlijke deuk in dat broze vertrouwen.

Foto Hans Heemskerk


Tijd
Het is overigens een bekend virus op Houtrust. De competitie komt elk seizoen moeizaam op gang. Als een echte diesel lijkt het voornamelijk na de winterstop pas echt te gaan draaien bij de Scheveningers. Het inpassen van nieuwe spelers neemt kennelijk veel tijd in beslag. Dit seizoen zegden bekende namen als Leroy Resodihardjo en Kevin Gomez Nieto de club vaarwel en het is even wennen zo blijkt met Robert van Koesveld (SC Cambuur) en Nigel Nwamkwo (Westlandia) in de defensie. En voorin wil het dus ook nog niet echt vlotten. Brandon Robinson, topscorer van vorig seizoen, vertrok naar Katwijk terwijl nieuwkomers als Youri de Winter (Jong Sparta) en Rowdy van der Putten (FC Lisse) hun visitekaartje nog op zak hebben.
Spectaculair
Vorig seizoen leverden de twee wedstrijden tussen Scheveningen en Rijnsburgse Boys maar liefst elf treffers op. Na de 2-2 op Middelmors volgde een spectaculaire 3-4 op Houtrust. Een knotsgek duel waar je bij had moeten zijn. Door het ontbreken van beleving, strijd en passie leek Rijnsburgse Boys afgestraft te worden en kwam met 3-0 achter. Maar zie daar, uit de as herrezen de dood gewaande Uien. Ze kwamen binnen twaalf minuten terug tot 3-3 om vervolgens, na een korte adempauze van opnieuw twaalf minuten, de finale doodsteek uit te delen: 3-4. Dus voor wie nog twijfelt: stap in de auto, ga op de fiets of pak je OV-kaart en ontdek welk schouwspel ons dit keer op Houtrust wordt voorgeschoteld!

Foto Hans Heemskerk


Clubgegevens Scheveningen
Opgericht op 1 juli 1919
Sportpark
Sportpark Houtrust
Laan van Poot 38-C
2566 EC Den Haag
Clubkleuren
Shirt: wit met groen-zwarte banen
Broek: zwart
Kousen: groen
Trainer
John Blok
Clubtopscorers
vorig seizoen Mehmet Aldogan en Brandon Robinson met elf goals
Wapenfeiten van Scheveningen
In het seizoen 1995 – 1996 werd het grootste succes behaald:
kampioen, zaterdagkampioen en algeheel amateurkampioen.
Wapenfeiten Scheveningen in tweede divisie, derde divisie en topklasse
2018 – 2019 14e plaats tweede divisie
2017 – 2018 2e plaats derde divisie
2016 – 2017 5e plaats derde divisie
2015 – 2016 13e plaats topklasse
2014 – 2015 9e plaats topklasse
2013 – 2014 9e plaats topklasse
2012 – 2013 11e plaats topklasse
Totaalscore in tweede divisie, derde divisie en topklasse 2012-2019
12 wedstrijden
4 overwinningen
3 gelijk spelen
5 nederlagen
15 doelpunten voor en 19 doelpunten tegen
Totaalscore in tweede divisie, derde divisie en topklasse in Scheveningen 2012-2019
6 wedstrijden
2 overwinningen
1 gelijk spel
3 nederlagen
7 doelpunten voor en 10 doelpunten tegen
Programma zaterdag 28 september 2019
Scheveningen – Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden
Excelsior Maassluis – TEC
HHC Hardenberg – Katwijk
Jong FC Volendam – Spakenburg
Jong Sparta – GVVV
Koninklijke HFC – ASWH
Noordwijk – Kozakken Boys
Quick Boys – De Treffers
IJsselmeervogels – AFC
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Scheveningen – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.