Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Scheveningen – Rijnsburgse Boys

sccscheveningen

We zijn twee wedstrijden voor het einde van het seizoen en zowel onze mannen als tegenstander Scheveningen spelen louter om de eer. Beide ploegen maken een vrij matig seizoen door, weliswaar met wat uitschieters, maar ook met teveel zaterdagen die als onvoldoende kunnen worden gezien. Rijnsburgse Boys gaf afgelopen zaterdag de reeks thuiswedstrijden nog enige glans. In een van Rijnsburgse kant gepassioneerde wedstrijd wankelde Spakenburg, maar het ging net niet op de knieën. Scheveningen speelde zich enkele weken ervoor veilig. De vier punten uit de duels tegen ONS Sneek en GVVV waren genoeg voor handhaving. Gelukkig maar, want de duels tegen regiogenoten worden inmiddels gekoesterd. In een – op zuidoost na – landelijke competitie zijn de duels tegen de Scheveningers een welkom iets.
Thuis
In de thuiswedstrijd tegen Scheveningen speelden de Uien één van de betere wedstrijden van het seizoen. De eerste helft was degelijk, de eerste 25 minuten van de tweede helft waren prima. Raily Ignacio zorgde voor de 1-0 en vlak erna had Martin van Eeuwijk een dot van een kans op 2-0. Scheveningen bleek vervolgens dodelijk effectief. Binnen het kwartier had klasbak Mehmet Aldogan er drie gemaakt en eindigde de wedstrijd in een onverdiende 1-3. Het is het gevaar Scheveningen in een notendop. Trainer John Blok staat niet bekend als een waaghals. Voor Rijnsburgse Boys is Scheveningen een taaie opponent, die in de counter levensgevaarlijk is. Blok zal naar verwachting minimaal dubbele dekking op Ignacio gaan instellen, net als in de wedstrijd op Houtrust vorig seizoen. Het schaakspel wat daar bezig was eindigde niet geheel onverwacht in een bloedeloze 0-0, mede omdat Niek Oosterlee bij gebrek aan vleugelspelers er wijselijk voor koos het dan maar wat zakelijker op te stellen.

rbb-scheveningen

Grillig
Wie de prestatiecurve van Scheveningen in dit seizoen ziet, ziet zeker in de tweede helft van de competitie een aaneenschakeling van pieken en dalen. Vrijwel om de week is er een andere toto te zien. Hierbij moet gezegd worden dat sterspeler Aldogan al een tijd lang afwezig is. Een aderlating voor Scheveningen. Of hij aanstaande zaterdag zal spelen is (nog) onbekend. Ondanks dat er voor beide ploegen behalve de eer weinig meer te winnen is, is het te hopen dat het publiek net als tegen Spakenburg de winnaar zal zijn. Voetballen kunnen de spelers van Rijnsburgse Boys tenslotte allemaal uitstekend. Voor de smachtende supporters is het te hopen dat het korte ritje van ‘Hâhtrus’ naar huis met een prettig gevoel gemaakt kan worden. De Uien wonnen immers in de Topklasse nog niet op Scheveningse bodem.
Scheidsrechter bij de wedstrijd Scheveningen – Rijnsburgse Boys is de heer M.A. Roeleveld uit Vinkeveen. Hij floot in januari Rijnsburgse Boys – Capelle. Scheveningen stond dit seizoen nog niet onder zijn leiding.
Clubgegevens Scheveningen
Shirt: wit met groen-zwarte banen
Broek: zwart
Kousen: groen
Sportpark “Houtrust”
Houtrustweg 96
Den Haag
Tel: 070-3653131
Website: www.svvscheveningen.nl
Wapenfeiten van Scheveningen
In het seizoen 1995 – 1996 werd het grootste succes behaald:
Kampioen, Zaterdagkampioen en Algeheel amateurkampioen.
Wapenfeiten Scheveningen in de Topklasse
2013 – 2014    9e plaats Topklasse
2012 – 2013  11e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2014-2015
Rijnsb.Boys-Scheveningen: 1-3
Scheveningen-Rijnsb.Boys: ?-?
2013-2014
Rijnsb.Boys-Scheveningen: 2-0
Scheveningen-Rijnsb.Boys: 0-0
2012-2013
Rijnsb.Boys-Scheveningen: 2-1
Scheveningen-Rijnsb.Boys: 3-1
Totaalscore in Topklasse 2012-2015
5 wedstrijden
2 overwinningen
1 gelijk spel
2 nederlagen
6 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen
Totaalscore in Scheveningen 2012-2015
2 wedstrijden
0 overwinningen
1 gelijk spel
1 nederlaag
1 doelpunt voor en 3 doelpunten tegen
Programma zaterdag 2 mei 2015
Scheveningen – Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Capelle – IJsselmeervogels
FC Lisse – ONS Boso Sneek
Hoek – HHC Hardenberg
Kozakken Boys – Excelsior Maassluis
SC Genemuiden – GVVV
Spakenburg – Barendrecht
Sparta Nijkerk – Ajax
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Scheveningen – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.