outhands

Voorbeschouwing RVVH – Rijnsburgse Boys

 Een motor met zand erin en goed geoliede machines. Ofwel: het verschil tussen het stroef draaiende Rijnsburgse Boys en het op volle toeren draaiende Barendrecht en Capelle. Drie zaterdagen met evenveel gelijke spelen zorgden ervoor dat het geen fout makende Barendrecht zes punten en het eenmaal gelijk spelende Capelle vier punten uitliepen op de regerend Zaterdagkampioen. Omdat beide Rotterdamse clubs afgelopen dinsdagavond ook hun inhaalwedstrijd wisten te winnen is er een behoorlijk gat geslagen op de ploeg van Niek Oosterlee. Is nu alle aandacht gericht op de directe plaatsing voor de Topklasse? Of is er toch nog van alles mogelijk? Rijnsburgse Boys ontmoet namelijk nog tweemaal Barendrecht terwijl de huidige nummer twee ook nog op bezoek moet bij koploper Capelle. Maar dan zullen de Rijnsburgers wel per direct zelf drie punten per wedstrijd moeten gaan bijschrijven…..

Als eerste moet er afgerekend worden met RVVH, de promovendus uit Ridderkerk. Afgelopen zomer was het groot feest. De in 1918 opgerichte Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules keerde na twintig jaar terug op het hoogste amateurniveau. De zaterdagkampioen van 1967 versloeg, in de verlenging, het Katwijkse FC Rijnvogels in een play-off op het veld van Capelle. Eerder was de ploeg winnaar geworden van de nacompetitie van de sterke Eerste klasse B. De titel in de reguliere competitie moest men aan TOGR laten dat dit seizoen, als tweede promovendus in de Hoofdklasse A, nu juist slechter presteert dan de Ridderkerkers…. RVVH heeft zestien verliespunten minder dan TOGR maar staat toch slechts twee plaatsen hoger dan de Rotterdammers. En dat waren er veel meer geweest in het begin van dit seizoen. RVVH kende immers een veelbelovende competitiestart met negen punten uit vijf duels. De ploeg kwam echter in een vrije val want de laatste zes wedstrijden voor de winterstop (tegen Capelle, ASWH, FC Lisse, Noordwijk, Katwijk en ARC) werden allemaal verloren.

RVVH verloor niet alleen zes wedstrijden op rij maar zag in die periode ook trainer Dogan Corneille opstappen. Corneille werkte vorig seizoen bij ASWH als assistent-trainer. Nadat hij besloten had dat het tijd werd om op eigen benen te staan, bood RVVH hem die kans. Het werden dus uiteindelijk slechts tien competitiewedstrijden. Een tussentijds overleg met de technische commissie van RVVH leverde voor Corneille niet het gewenste resultaat op. De technische commissie weigerde een verzoek van de trainer in te willigen, waarop hij geen heil meer zag in een verdere samenwerking. Uit respect voor de club wilde de trainer niet veel kwijt over het vertrek. Volgens ingewijden ging het conflict om het functioneren van Giovanni Franken. Corneille zou niet meer met zijn aanvoerder door één deur kunnen. Hij wilde dat de technische commissie maatregelen tegen hem zou nemen maar die kozen de kant van de aanvaller. De opvolger van Corneille werd Jan Everse. De Rotterdammer was kort daarvoor vertrokken bij FC Zwolle en zag in RVVH een mooie uitdaging. Dit duurde niet lang. SC Heerenveen zag in Everse de ideale kandidaat om de Friezen dit seizoen in de Eredivisie te houden. Na goed overleg greep Everse de kans om zich nog eens op het hoogste niveau te tonen als trainer. Na de zomer komt hij weer terug naar RVVH. Zijn vertrek betekende dus opnieuw een trainersvacature bij de Ridderkerkers. Onlangs werd Cor van Hoeven, eerder dit seizoen vertrokken bij Excelsior Maassluis, aangesteld om het seizoen af te maken in Ridderkerk.

De hervatting na de winterstop was veel belovend. Overwinningen op achtereenvolgens Ter Leede, Quick Boys en TOGR brachten RVVH in een flow. Echter, nederlagen tegen Scheveningen en Capelle brachten de ploeg weer terug op aarde. Afgelopen zaterdag werd tegen ASWH voor het eerst dit seizoen een gelijk spel behaald. Na een vroege Ridderkerkse goal (na 34 seconden spelen) ontspon zich een levendige en boeiende derby die eindigde in 2-2. Afgelopen dinsdagavond was het geheel andere koek. Het geplaagde DOTO won dik verdiend met 2-0 van het gezapig en inspiratieloos speldende RVVH. Het is dus de vraag of Rijnsburgse Boys een op revanche beluste ploeg tegenover zich treft. De verwachting is echter ook dat de Rijnsburgers tot het uiterste gaan om zelf ook weer eens het zoet van een overwinning te proeven….


Selectie RVVH

Clubgegevens RVVH
Opgericht: 10 augustus 1918

Erelijst:
Afdelingskampioen op het hoogste amateurniveau in 1967
Zaterdagkampioen in 1967

Shirt: blauw/wit verticaal gestreept
Broek: blauw
Kousen: blauw

Sportpark RVVH
Sportlaan 12
2980 GE Ridderkerk

Telefoon: 0180-428141
Website: www.rvvh.nl/

Onderlinge resultaten in competitieverband (statistieken)
Seizoen 1995-1996 RVVH – Rijnsb. Boys: 5-3  Rijnsb. Boys – RVVH: 2-1
Seizoen 1980-1981 RVVH – Rijnsb. Boys: 3-2  Rijnsb. Boys – RVVH: 0-0
Seizoen 1971-1972 RVVH – Rijnsb. Boys: 0-2  Rijnsb. Boys – RVVH: 0-0
Seizoen 1965-1966 RVVH – Rijnsb. Boys: 4-2  Rijnsb. Boys – RVVH: 1-1
Seizoen 1955-1956 RVVH – Rijnsb. Boys: 2-2  Rijnsb. Boys – RVVH: 3-4

Totaalscore 1955-1996
10 wedstrijden
2 overwinningen
4 gelijke spelen
4 nederlagen
17 doelpunten voor en 20 doelpunten tegen

Totaalscore in Ridderkerk 1955-1996
5 wedstrijden
1 overwinning
1 gelijke spel
3 nederlagen
11 doelpunten voor en 14 doelpunten tegen

De conclusie is duidelijk: Rijnsburgse Boys komt moeizaam tot een overwinning tegen RVVH.

In het seizoen 1995-1996 werd ook nog een nacompetitiewedstrijd gespeeld tegen RVVH: Rijnsburgse Boys – RVVH: 4-1

Routebeschrijving naar RVVH
Volg op de A16 de borden Dordrecht en daarna Ridderkerk. Bij de stoplichten rechtsaf de Rotterdamse Weg op. Bij de volgende stoplichten rechtsaf de Populierenlaan op en bij de volgende stoplichten linksaf de Sportlaan op. Direct weer de eerste weg links en rij het parkeerterrein geheel uit

Programma zaterdag 20 maart 2010
RVVH – Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.30 uur)

Overige wedstrijden:
ASWH – Barendrecht
Capelle – FC Lisse
Katwijk – Quick Boys
Scheveningen – Noordwijk
Ter Leede – ARC

Stand Hoofdklasse A

Wedstrijdverslag RVVH – Rijnsburgse Boys
Het verslag van de wedstrijd RVVH – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.

Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar de mediapagina.

Bronvermelding
– clubgegevens RVVH afkomstig van de website www.rvvh.nl/
– historische gegevens RVVH – Rijnsburgse Boys afkomstig uit het jubileumboek ’75 jaar
  Rijnsburgse Boys 1930-2005′ van de auteurs Kees van Delft, Henk Hogewoning, Bram van Zuijlen
  en Gerard van Zuijlen, ISBN-nummer: 90-809784-1-8