outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – WKE

 Na een zeer succesvol seizoen voor Rijnsburgse Boys, waarin naast de afdelingstitel ook het zaterdagkampioenschap werd binnengehaald, resteert er nog één ultiem doel voor de huidige selectie: het algeheel amateurkampioenschap. Nooit eerder pakte de club deze hoofdprijs, maar nu lijkt het toch tot de mogelijkheden te behoren. De ploeg van Ted Verdonkschot zal zeer gemotiveerd zijn om nog één keer te vlammen om de succestrainer een waardig afscheidscadeau te geven en dit goede seizoen in stijl af te sluiten met het hoogst haalbare.

Hiervoor zal echter nog wel moeten worden afgerekend met de zondagkampioen, WKE uit Emmen, een ploeg waar Rijnsburg nooit eerder (officieel) tegen speelde. De wedstrijden zullen worden verdeeld over een thuis- en uitduel. Het feit dat de uien de eerste wedstrijd thuis spelen is het gevolg van een loting.

Evenals Rijnsburgse Boys kent ook WKE een zeer succesvol seizoen en ook bij deze club zal de huidige trainer, André Paus, na deze aportheose de club gaan verlaten. De voormalige verdediger van FC Twente en Heracles Almelo heeft een aanbieding van Spakenburg op zak. Hij zal volgend seizoen worden opgevolgd door Leiderdorper en oud-Feyenoorder John de Wolf.

WKE, wat staat voor Woonwagen Kamp Emmen, is als een soort familie-elftal in de jaren vijftig opgericht. Als er in die begindagen al namen op de shirts stonden vermeld, dan zullen dit de voornamen geweest moeten zijn, want meer dan helft droeg de achternaam Wolters. Chief Wolters was Grote Geert Wolters, naar wie het sportpark van WKE is vernoemd (Sportpark Grote Geert). Uiteraard is de ploeg onderaan de amateurladder begonnen, maar wist deze ladder wel steeds meer te bestijgen. In 1981 werd er voor het eerst op het hoogste amateurniveau gepeeld. In het seizoen 2006/2007 werd de eerste titel op dit niveau bereikt, toen al onder leiding van André Paus. Dit kunstje is dus dit seizoen herhaald en tevens is de ploeg zondagkampioen gewonnen in een nacompetitie tegen Westlandia en Baronie. Meer legendarisch is echter de overwinning eind jaren zeventig van de kampbewoners op aartsrivaal FC Emmen. De balvaste spits van WKE, zoals Berend Oosting onder de rubriek helden op de website van WKE (www.vv-wke.nl) wordt genoemd, woont nog altijd op het kamp.

  

De zondaghoofdklasser werd kampioen van de hoofdklasse C met 54 punten uit 26 duels en liet hierbij clubs als Achilles ’29, FC Lienden en De Treffers achter zich. Zowel WKE als Rijnsburgse Boys hadden beide, naast het meeste aantal punten, ook het beste doelsaldo in de eigen competitie en precies evenveel tegentreffers (22). WKE verloor dit seizoen slechts drie keer in competitieverband, waarvan twee wedstrijden in de reguliere competitie en één in de nacompetitie.

De papieren zijn misschien licht in het voordeel voor Rijnsburg en bijna niets lijkt de algehele titel voor Rijnsburg in de weg te staan, behalve dan onderschatting van de tegenstander. In de laatste twee ongetwijfeld lastige wedstrijden, waarvan de laatste in Emmen, hebben de huidige spelers de steun van de supporters hard nodig. En gezien het mooie seizoen wat we als supporters voorgeschoteld hebben gekregen, hebben zij deze steun ook verdiend. Komt daarom allen om de ploeg fanatiek naar de hoogste prijs te schreeuwen.