Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Westlandia


De finales beginnen
Op de dag dat onze charmante koningin Máxima 46 jaar oud wordt spelen twee koningselftallen tegen elkaar. De doelpuntenmachines Rijnsburgse Boys en Westlandia, samen goed voor 185 goals, mogen in de halve finale van de nacompetitie de degens kruisen. Je kan eigenlijk niet naar de Middelmors gaan met de verwachting dat het een saai schouwspel zal worden. En als Rijnsburgse Boys al makkelijk scoort, dan is Westlandia een goede match voor de Uien. Met als clubtopscorer Rémon van Bochoven, kent u hem nog, maakte Westlandia liest 101 goals in de reguliere competitie. Van Bochoven speelde in het seizoen 2012-2013 één seizoen voor Rijnsburgse Boys, waarna hij naar Achilles ’29 vertrok. Na een omzwerving bij Haaglandia speelt Van Bochoven inmiddels voor het tweede seizoen bij de Naaldwijkers.
Het (reguliere) afgelopen seizoen
Westlandia wist – ondanks indrukwekkende scores – de titel niet te pakken. Reden: er was éen ploeg die nóg beter was, namelijk De Dijk. De Amsterdammers eindigden met negen punten voorsprong op Westlandia. De Westlanders wisten De Dijk echter wel op vreemde bodem te verslaan (1-2). En het hoge doelsaldo kwam door een – het lijkt Rijnsburgse Boys wel – reeks vierklappers met als uitschieters drie enorme zeges. JVC Cuijk (6-1), UDI ’19 (afgelopen zondag, 9-3) en Magreb ’90 (11-2!!) werden geslacht. Catenaccio komt in het Naaldwijkse woordenboek duidelijk niet voor…
De trainer
De architect achter de doelpunten is Edwin Grünholz. De bekende Hagenees, in het verleden een begenadigd zaal- en veldvoetballer, werd vorig seizoen trainer bij Westlandia en pakte in zijn eerste seizoen meteen de titel in de Hoofdklasse. Grünholz, helaas onlangs geïnformeerd dat hij (nog) niet mee mag doen aan de cursus Coach Betaald Voetbal, bewees al bij zijn vorige club Haaglandia dat hij het trainersvak in de vingers heeft. En als zaalvoetballer speelde hij maar liefst 56 interlands. Kortom, een voetbaldier uit een echte Haagse voetbalfamilie. In de jaren ’80 al debuterend bij Silva Boys in de zaal, onder leiding van zijn vader Henna, toen onder andere tegen Glasbergen de Best. Sindsdien is zijn carrière alleen maar rijker geworden. Als je zowel profvoetballer op het veld bent geweest, als een topzaalvoetballer, dan heb je wat bereikt. 

Foto: Website Westlandia


Deurtje dicht
Zal het de Uien lukken de poort goed dicht te houden ? In dit seizoen bewees Rijnsburgse Boys menigmaal dat het van een achterstand niet zenuwachtig wordt. Sterker nog, het lijkt er verdacht veel op dat de Mannen van Mulders een achterstand nodig hebben om op stoom te komen. Het bleek dat dit tegen veel tegenstanders geen probleem was, maar een tegenstander als Westlandia zal minder vrijgevig zijn. Zogenaamde ‘clean sheets’ hoeven we niet te verwachten. Sinterklaasje spelen, zoals afgelopen zaterdag, is echter niet aan te raden. De scouts zullen hun werk gedaan hebben. Wie stelt het beste plan de campagne op… en voert het uit ? De beloning ervoor zal naar alle waarschijnlijkheid een tweeluik tegen Spakenburg zijn. Minimaal net zo’n mooi affiche als Rijnsburgse Boys – Westlandia toch ? De spelers rekenen op onze steun. Knallen met z’n allen!
Clubgegevens Westlandia
Opgericht: 14 november 1922
Sportpark De Hoge Bomen
De Hoge Bomen 4
2671 NZ  Naaldwijk
www.rkvv-westlandia.nl
Tenue:
Shirt: groen
Broek: wit
Kousen: wit
Trainer: Edwin Grünholz
Wapenfeit Westlandia in Derde Divisie (zo)
2016-2017  2e plaats Derde Divisie (zo)
Programma woensdag 17 mei 2017
Rijnsburgse Boys – Westlandia (aanvang: 19.00 uur)
Overige wedstrijden nacompetitie:
Hercules – Spakenburg
Harkemase Boys – UNA
Dongen – FC Lisse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Daarnaast is er een extra uitzending van RTV Katwijk sport die om 20.00 uur begint en eindigt om 22.00 uur.
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Westlandia is woensdagavond te lezen hier op de website.